Четвъртият най-богат човек в света според класацията на Forbes Уорън Бъфет скоро ще навърши 83 години. Земен, прагматичен и самостоятелно създал богатството си, Уорън Бъфет, който е главен изпълнителен директор и основател на Berkshire Hathaway, е също и един от най-щедрите милиардери в света. Когато говорим за „прекрасен живот“ според Бъфет това е скромен начин на живот:

С нетно богатство от 53.5 милиарда щатски долара, Уорън Бъфет е четвъртият най-богат човек на Земята. Той е вторият най-богат в САЩ, и е обявен за един от най-влиятелните хора в света от списание Тайм.

Филантропия :Бъфет, чието основно трудово възнаграждение от 100 000 долара на година остава непроменено през последните 25 години, е един от най-големите филантропи в света.

Той обеща да даде 85 процента от богатството си на благотворителния фонд на Бил и Мелина Гейтс, което е най-голямото благотворително дарение в историята, а благотворителната му дейност досега се оценява на 30 милиона долара, основно благодарение на прочутия обяд с Бъфет.

Скромни вкусове : За разлика от други милиардери, които живеят в големи луксозни имения, Бъфет все още живее в неговия 50-годишен дом с пет спални в Омаха. Той купува къщата за 31 500 долара през 1958 година. Тя струва понастоящем 700 000 долара, съгласно проучването през 2003 г.

Известен със своите огромни инвестиции в компании като Coca-Cola, Gillette, American Express и много други, Оракулът от Омаха също инвестира в два ваканционни имота в Лагуна Бийч, Калифорния. Единият от тях бе купен от Бъфет през 1996 г. за 1.1 милиона долара и бе продаден през 2005 г. за 5.4 милиона долара. Втората вила милиардерът все още държи, като последната ѝ оценка бе за 4 милиона долара.

Офисът: офисът на Бъфет отразява известната му пестелива скромност - той няма компютър, мобилен телефон или други приспособления, но гордо показва семейни снимки и много спортни сувенири.

Той е собственик на 16-местния самолет Gulfstream IV SP и е управлявал Lincoln Towncar с четири врати, която бе продадена на търг за благотворителност през 2007 година.

Бъфет е голям фен на най-добрата китайска марка за костюми Trands . Той носи костюми само на тази марка от 2007 г. насам и според сведенията "хвърля" всичките си други костюми, включително костюми Ermenegildo Zegna.