Съоснователят на Google Сергей Брин и неговата съпруга - Ан Войчицки, която е основател на 23andMe, са се разделили, информира AllThingsD.

Те не са подавали заявление за развод, но "живеят разделени от няколко месеца. Въпреки това те си остават добри приятели и партньори," е заявил говорител на двойката. Брин и Войчицки имат две деца.

Освен че е омъжена за Брин, Войчицки е сестра на един от първите служители на Google - Сюзън Войчицки, старши вицепрезидент, която отговаря за рекламите в компанията.

Ан Войчицки се среща с Брин, тъй като сестра й била отдала под наем гаража си на него и на Лари Пейдж, където била и първата централа на Google. Съпругът на Сюзън Войчицки - Денис Троупър, също работи за Google.

Google и Брин също така са инвестирали в компанията на Ан 23andMe, която е набрала финансиране на стойност общо 161 млн. долара.

Брин и Войчицки имат предбрачно споразумение, така че, ако решат да се разведат, това няма да окаже влияние върху Google. Освен 23andMe, която се занимава с генетични проучвания и тестове, двамата имат и други общи проекти, като фондацията им Brin Wojcicki Foundation, която дарява средства за най-различни каузи.