Наскоро стана ясно, че милиардерът Сергей Брин и съпругата му Ан Войчицки от няколко месеца живеят разделени.

Официална информация няма, но според американските медии причината е 27-годишната Аманда Розенберг, която работи за Google и е маркетинг мениджър на новия продукт на компанията - Google glass.

Розенберг е англичанка. Учила е в елитен колеж заедно с Кейт и Пипа Мидълтън. Тя е израснала в Англия, но е родена в Хонконг и е от китайско-еврейски произход.

Розенберг живее в Сан Франциско едва от една година и казва, че когато е започнала работа в Google, била толкова срамежлива, че обядвала сама и не ходела на партитата, защото се притеснявала, че ще трябва да „стои сама в ъгъла“.

Тя започнала работа в офиса на фирмата в Лондон, веднага след като завършила висшето си образование. Едва миналата година се е преместила в Сан Франциско. Дамата поддържа блог, в който пише за преместването си от Англия в Калифорния и за това колко й е било трудно.

Оказва се обаче, че тя се ориентира в новата си работа бързо, защото е станала любовница на не кой да е, а на шефа на Google – 40-годишния Сергей Брин.

Сергей Брин и Ан Войчицки

Ако Брин и Войчицки се разделят, те ще трябва да поделят наполовина своите огромни активи, според законите на Калифорния, независимо от това какво пише в предбрачното им споразумение. Състоянието на Сергей Брин се оценява на 15 млрд. долара. Те имат две деца.

Daily Mail веднага се е добрал до бивше гадже на Аманда Розенберг – 28-годишният Еван Бътлър, който казва, че Аманда умее “да си играе с мъжете“. Двамата са били двойка една година, докато са учили в Leeds. Аманда е завършила комуникации. Баща й е китаец, а майка й англичанка.

Аманда Розенберг и Сергей Брин на представянето на Google Glass. Аманда е в ролята на маркетинг мениджър

Говорител на Сергей Брин не е уточнявал причините за раздялата на Брин и Войчицки. Той само увери, че двамата остават добри приятели и бизнес партньори.