Сумата, която боксьорът Флойд Мейуедър ще заработи само за да се качи на ринга, достигна нова рекордна стойност, стана ясно вчера.

Мейуедър ще получи гарантирани 41 млн. долара за мача си с Канело Алварез на 14 септември, според Леонард Елърби, главен изпълнителен директор на Mayweather Promotions, и ръководителя на Golden Boy Promotions Ричард Шефър.

Новината бе съобщена в Twitter от Дан Рафале от ESPN.com:

Мейъедър е счупил собствения си рекорд за гарантирана сума за предстоящия си мач, който ще се играе в MGM Grand Hotel and Casino в Лас Вегас. Във всеки от предишните си два мача срещу Мигел Кото и Робърт Гереро, Мейуедър е получавал по 32 млн. долара гарантирани, според Forbes.

Залогът в срещата е титлата на WBA в полусредна категория, както и титлата на Алварез в WBC.

Мейуедър има 44 победи и нито една загуба в кариерата си на професионален боксьор, но сега ще се сблъска със сериозен противник в лицето на Алварез, който също не е губил мач в кариерата си. Той има 42 победи.

Очакванията са мачът да бъде равностоен и да продължи 12 рунда.

Последният човек, който е побеждавал Флойд Мейуедър на ринга, е българин и той се казва Серафим Тодоров. Това се случва по време на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.