"Оставям "Летище Пловдив" в много добро състояние. Тръгвам си спокоен и удовлетворен след 20-годишна работа тук". Това заяви досегашният директор на аеропорта Дойчин Ангелов, след като в последния работен ден на миналата седмица получи решението от транспортния министър, с което се сменят двама членове на Съвета на директорите.

В момента целогодишно има три редовни полета всяка седмица от и до Лондон и два полета от Франкфурт до Пловдив и обратно. За 2012 г. през пловдивския аеропорт са преминали над 90 хиляди пътници, отчитат от летище "Пловдив", цитирани от Дарик.

Това, което е положено като основа за откриване на бъдещи редовни линии, в скоро време би трябвало да се довърши, смята Дойчин Ангелов. По думите му Фондът за развитие на летище "Пловдив" има огромен потенциал.

"Летище Пловдив" към настоящия момент е финансово стабилно дружество с много добра структура, в част от която е въведен стандарт ISO, както и атестационна система за оценка на качеството на труда.

"Всички тези факти предпоставят много добро успешно последващо развитие, което се надявам, че колегите от новото ръководство ще успеят да доразвият. Единственото, за което съжалявам, е, че за изминалия период, въпреки усилията ми, не успяхме да повишим заплатите на персонала.

За сметка на това в дружеството не е имало съкращения и нарушаване на структурата и функциите му, както и намаляване на заплатите, каквото наблюдавахме на много места", коментира още в открито писмо до медиите Дойчин Ангелов.