Китайският Apple, както е известна компанията Xiaomi, представи най-новия си модел смартфон само дни преди официалното представяне на новия iPhone, което се очаква да е утре.

Смартфонът MiPhone 3 съчетава най-добрия хардуеър, който е на пазара в момента, като се предлага на изключително ниска цена от 1 999 юана (327 долара).

Сред характеристиките му са 5-инчов HD-дисплей с висока резолюция от 1920 х 1080 и разделителна способност от 441 ppi.

Той е с 13-мегапикселова сензорна камера от Sony и възможност за избор между чиповете от последно поколение Tegra 4 или Snapdragon 800.

Оперативната му памет е 16 GB, като според основателя и изпълнителен директор на едва тригодишната компания – Лай Цзюн, смартфонът използва същия аудио чип, като наличния в iPhone.

Той е наличен в различни цветове, като червен, син, жълт, бял и черен.

На представянето му моделът бе наречен най-бързото устройство в света, като според компанията производител той е с по-добра производителност от новия модел на Samsung - Note III. Новият телефон ще бъде наличен на китайския пазар от средата на октомври.

По-ранните модели от серията бяха продавани в обеми от над 9 милиона, като очакванията са продажбите на последния да превишат 10 милиона броя.