За истинските фенове на Джеймс Бонд ще си струва да отидат на почивка в Ямайка: тъй като първата книга и първият филм за Агент 007 са създадени до голяма степен на карибския остров. А там някои неща изобщо не са се променили:

Известната снимка на Урсула Андрес като момиче на Бонд в първия филм за агент 007.

Актьорът Шон Конъри и Урсула Андрес по време на снимките на първия Бонд филм на ямайския плаж Очо Риос.

За съжаление, локацията от снимките днес е достъпна само със специално разрешение, тъй като се намира на площите на правителствена къща за гости.

Точно тук Хъни разхождаше своите стройни крака и омагьосваше Джеймс по време на каскадите в Карибско море.

Green Grotto Caves е внушителна пещерна система. Там са снимани сцени за друг Бонд филм – Live and Let Die с Роджър Мур в ролята на Джеймс Бонд.

Роджър Мур с продуцентите Албърт Р. Броколи и Хари Залцман по време на снимките на филма.

"Посетителите, на които не им е разрешено да бъдат тук, ще бъдат изядени" – знакът на входа на Jamaica Swamp Safari все още седи там и може да бъде видян от посетители от цял свят.

Live and Let Die е сниман в зоологическата градина Jamaica Swamp Safari. Роджър Мур тогава пазеше баланс върху гърба на няколко крокодила. Техните потомци все още живеят там и днес.

В хотел резорта Goldenere в Ямайка Иан Флеминг завършил първия си Бонд роман. Книгите му могат да бъдат намерени и днес в библиотеката, намираща се в малката къща в градината, в която тогава е живял. Стените са украсени с фотографски документи от живота на Флеминг и снимки от различни Бонд филми.