Собственикът на баскетболния отбор Хюстън Рокетс от НБА е платил 42 млн. долара за мезонет в близост до частния парк Грамърси в центъра на Манхатън, информира Daily Mail.

Покупката на Лесли Алекзандър чупи рекорди в сектора на недвижимите имоти, тъй като това е най-високата цена платена за апартамент в центъра на Манхатън, според Wall Street Journal.



Апартаментът е с площ 590 кв. м и разполага с пет спални, пет бани, библиотека и галерия.

Апартаментът също така има четири тераси с обща площ 175 кв. м, едната от които гледа към парка Грамъси и предлага изглед към сградата на Крайслер.

Луксозният имот има открит на една от терасите, както и джакузи на друга от терасите. И на двете тераси се излиза от основната спалня.

Седемдесет годишният Алекзандър, чието състояние се оценява на около 1.2 млрд. долара, е направил първоначална вноска от около 8.4 млн. долара за апартамента, а месечните вноски по ипотеката му възлизат на 194 681 долара.

Мезонетът е разположен на 17-ия и 18-ия етаж на сградата.

Алекзандър, който е бивш трейдър от Уолстрийт, купува Хюстън Рокетс през 1993 г., а в първия му сезон като собственик ракетите спечелиха първата си титла на НБА. Те защитиха титлата си през 1995 г.

Алекзандър бе обявен за най-добрия собственик на отбор в НБА от Forbes през 2008 г.

Той притежава лозя в Лонг айлънд и свързаната с тях компания Leslie Wine, основана през 2008 г. Алекзадър разполага и с имот в Хюстън.

Той започва кариерата си като трейдър на опции и облигации за компания на Уолстрийт, но през 1980 г. създава собствена инвестиционна компания на име The Alexander Group.

Алекзандър се развежда с жена си Нанси през 2003 г. като й плаща 150 млн. долара за развода.