Дебатът по вота на недоверие срещу кабинета с премиер Пламен Орешарски се провали поради липса на кворум, предаде Novini.bg.

Депутатите започнаха своята регистрация и се оказа, че броят им не е достатъчен, за да започнат днешните дебати по внесения от ПГ на ГЕРБ вот на недоверие за провала в политиката на правителството относно създаването наМинистерството на инвестиционното проектиране.

В пленарна зала се регистрираха 93 народни представители.

При повторния опит за събиране на кворум в пленарна зала се регистрираха 103 народни представители, от които 70 от Коалиция за България и 33 от ДПС.

ГЕРБ бяха в зала, но не се регистрираха. От „Атака” също не се регистрираха, защото цялата парламентарна група е на посещение в Брюксел.

Следващото заседание на парламента бе насрочено за утре, четвъртък, от 9.00 часа.

След провала на заседанието в кулоарите Бойко Борисов се оплака , че парламентът е станал заложник на "Атака":

„Вижда се, че БСП и ДПС нямат кворум по простата причина, че те не ходят на работа. Ние цялата партия сме вътре в залата и искаме да видим колко им е силата. Цяла България ще знае, че това правителство е заложник на „Атака”, това правителството няма парламентарна подкрепа и е абсолютен провал”, заяви бившият премиер.

Лидерът на парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев му опонира:

ГЕРБ разбраха, че са сгрешили с темата на вота, с неговото внасяне и си спестяват по този начин резила в пленарна зала и боя, който щяха да ядат в дебатите. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев след проваленото заседание на парламента. „Това е злоупотреба с право. Ако и утре ГЕРБ не се регистрират в парламента, вотът отпада. Парламентарната група на ГЕРБ изпада в доста нелепо и смешно положение”, коментира още Станишев.