Beats Electronics е получила инвестиция в размер на 500 млн. долара от Carlyle Group и е откупила обратно 25-процентния дял, който тайванският производител на смартфони HTC притежаваше в нея за 265 млн. долара, пише New York Times.

През август Wall Street Journal инфомира, че Beats Electronics, която специализира в дигиталните аудио технологии и е основана от музикалните продуценти Джими Айвийн и Доктор Дре, търси инвеститор и начини да излезе от партньорството си с HTC.

Подробностите около сделката с Carlyle не бяха обявени, но според източници на New York Times Carlyle оценяван Beats на над 1 млрд. долара. Компанията за управление на активи също така ще получи две от шестте места в борда на директорите на Beats.

Дейността на Beats Electronics се разрасна главоломно след партньорството й с HTC. През 2011 г. тайванската компания купи 51-процентен дял в Beats за 309 млн. долара, но продаде половината от него обратно на Beats през 2012 г.

До юни 2013 г. Beats е контролирала 59% от пазара на луксозни слушалки в САЩ, докато HTC изпитваше финансови затруднения през по-голяма част от 2012 и 2013 г.

С края на партньорството с HTC технологията и марката на Beats вероятно вече няма да бъде част от устройствата на HTC. Финансовата инжекция от Carlyle обаче ще помогне на компанията да разшири дейността си на нови пазари.