За тези, които могат да си позволят 55 милиона долара за диамант с размерите на яйце, през този месец ще бъде пусната най-скъпата огърлица в света. Тя ще бъде представена на изложението за бижута в Сингапур, отразявайки растящия апетит на Азия за скъпоценни камъни и скъпи бижута, съобщава Reuters.

Известна с името L'Incomparable (Несравнимата), огърлицата, създадена от луксозната ювелирна къща Mouawad, има безупречен жълт диамант от 407 карата, окачен на верижка от розово злато с 90 бели диаманта с тегло около 230 карата.

"Сериозен интерес" вече са проявили няколко потенциални купувачи от Азия, заяви Жан Насър, управляващ директор на Mouawad в Сингапур, но отказа да съобщи от коя страна са те.

Най-големият диамант от колието е намерен съвсем случайно от момиче в купчина отломки в мина в Демократична република Конго преди 30 години.

Освен огърлицата с цена 55 милиона долара, което ще я направи най-скъпата в света, на изложението ще бъдат показани бижута от американски, европейски и азиатски дизайнери на обща стойност над 200 милиона долара.

Сингапур, малка страна в югоизточната част на Азия с най-голямата концентрация на милионери в света, се позиционира като дестинация за ултрабогати с добре развити сектори като управление на богатството, луксозни имоти, най-добрите хотели , гурме ресторанти , висок клас бутици и две казина.

Въпреки че Сингапур се отличава с изключително ниска престъпност, властите са решили изложението на бижута да мине при засилени мерки за сигурност.