Ново проучване показва, че всеки четирима на десет британци биха искали техните приятели и познати да спрат да обновяват статусите си във Facebook с "безсмислени глупости", пише Daily Mail.

Близо една четвърт от анкетираните също така биха искали хората да спрат да се снимат сами и да споделят снимките, известни като „селфи“, в социалните мрежи. Мъжете са най-големите грешници, според проучването, като при тях вероятността да правят снимки от този тип е два пъти по-голяма.

Не само в интернет обаче британците биха искали техните сънародници да променят навиците си.

Около 23% от британците изтръпват, когато други хора си пукат ставите на пръстите на ръцете.

Около 17% от британците си гризат ноктите, но въпреки това 28% население не харесват, когато другите го правят.

Проучването е направено сред 2 000 души, като от търсачката на Microsoft - Bing, са попитали британците за ежедневните им навици и какво биха искали останалите да променят у себе си.

За най-лошия технологичен навик във Великобритания е определено игнорирането на някого, като използваш телефона си.

След това се нарежда следенето на бившите партньори във Facebook, създаването на мнение за хората по това какъв телефон имат, снимането на храна и снимането на концерти и всякакви събития, вместо човек да им се наслаждава.

Около 85% от британците признават, че имат поне по един навик, но по-малко от половината признават, че му се отдават ежедневно.

Тези навици обаче са неща, които британците правят, дори без да осъзнават. Например близо половината от тях казват, че всяка вечер сядат на едно и също място за вечеря вкъщи.

Общо 37% от британците винаги сгъват тоалетната хартия.

На работа повече от един на всеки десет използва една и съща чаша, докато един на всеки пет винаги чете имейлите си по три пъти, преди да ги изпрати.

Не е изненадващо, че мъжете и жените дават различни отговори за навиците на другия.

Близо половината от жените биха искали техният мъж да промени някакъв негов навик, като 17% от тях искат мъжете да спрат да оставят седалката на тоалетната чиния вдигната.