Има ли предпоставки за развитие на предприемаческата екосистема в България? Каква е ролята на предприемачите у нас и какви умения трябва да развие един млад човек за да бъде успешен?

Отговорите на всички тези въпроси ще бъдат дадени на 26-ти Октомври в рамките на студентския бизнес форум „Youth to Business“.

До затварянето на формите за кандидатстване остават 11 дни. Одобрените кандидати ще получат възможността да се срещнат с представители на едни от най-големите компании в България и да придобият практически знания как могат да стартират и развият идеите си.

Събитието се организира съвместно от трите най-големи софийски университета – УНСС, Софийски университет и Технически университет.

Форумът ще започне с представяне на компаниите-участници на 23-ти Октомври в сградата на УНСС между 10:00 и 14:00 часа, с които студентите ще могат да се срещнат. Само на 23-ти ще бъде възможно записване за форума на място чрез попълване на апликационната форма.

Основното събитие ще се проведе на 26-ти Октомври, където студентите ще имат възможността да чуят лекции за компаниите относно тяхната история, философия и пътят, който са извървели, за да стигнат до моментното си положение на пазара в България.

Компаниите-участници, за чиито уъркшопи можете да се регистрирате за момента са: Първа инвестиционна банка, Финансова група „Карол“, инвестиционният посредник ActivTrades, Балканика Енерджи Груп, Център по класическа согистопедия „Алегро Виваче“ и Екопак България.

Официални медийни партньори на събитието са Profit.bg и телевизия Bulgaria on air.

За повече информация следете електронната страница на събитието: http://y2b.aiesec.bg/ и страницата във Facebook.