До края на годината остават 3 месеца, а традиционно периодът от септември до декември е наситен с много бизнес събития, които си заслужава да бъдат посетени. Предлагаме ви по-интересните от тях:

1. Youth to Business 2013

Може би Youth to Business представлява един от най-сериозните форуми, ориентирани специално към студенти и наскоро завършили, които ще се проведат тази есен. Участниците ще могат да присъстват на специално подготвени уъркшопи на някои от най-големите компании в странта и да участват в дискусии относно ролята на предприемачеството в България. За повече информация: www.y2b.aiesec.bg

Дата: 26 Октомври
Tакса: Няма, но изисква предварителна регистрация

2. Регионална конференция на European Students for Liberty в София

Участниците в събитието ще могат да добият малко по-ясна представа за значението на свободните пазари и държавната ненамеса от лектори като д-р Красен Станчев (ИПИ), Кузман Илиев и Владимир Сиркаров, Дан Гросман и други.

Дата: 19 Октомври
Tакса: 5 Евро

3. Европейски ден на предприемача

Събитието има за цел да популяризира успешни модели за създаване и развитие на нови предприятия. Тази година темата му ще бъде: “Науката в подкрепа на иновациите в икономиката”.

Дата: 24-25 Октомври
Регистрационна такса: Няма

4. Startup Weekend в Пловдив

Като цяло в последните години у нас моделът на стартиране на бизнес чрез участия в startup състезания стана изключително популярен. Навярно последното останало за тази година голямо такова събитие ще се проведе в Пловдив. В лекционната част от програмата личат имената на основателя на сайта ucha.se – Дарин Маджаров и президента на Start it Smart – Петър Шарков.

Дата: 18-20 Октомври
Такса: 25 Евро

5. Next year’s business plan 2013

Само от споменаването на някои от лекторите като Ивайло Пенчев (Уолтопия), Николай Гърнев (Ernst & Young), Огнян Донев (Софарма) става ясна сериозността на събитието. Целта на Next year’s business plan 2013 е управителите на някои от най-големите български компании да споделят своите прогнози за развитието на техните сегменти през следващата година.

Дата: 20 Ноември
Такса: Между 370 и 530 лв.