Подобно на столицата, и в по-малките градове на страната се наблюдава дефицит при гарсониерите. В някои от тях дори липсва предлагане. Подобна е ситуацията във Видин, сочи справка в специализирания сайт imot.bg.

Там най-евтиният имот е с цена 12 800 EUR.

Жилището, чиято площ е 64 кв. м, се води двустайно. Срещу тази сума бъдещият собственик получава панелен апартамент в един от крайните, но спокойни квартали на града – Панония.

Срещу въпросната сума в Благоевград може да се купи гарсониера. Срещу 13 000 евро се продава гарсониера в квартал Струмско.

Големината на панелния имот, който е разположен на втория етаж, е 44 кв.м.

За разлика от други средноголеми градове, тук има избор на едностайни жилища.

При имотите с две стаи цената започва от 15 900 евро/кв.м, като срещу тази сума може да се получи жилище от 64 кв.м в Струмско, което отново е панелка.

Най-евтините жилища в Бургас са в района на Меден рудник. Гарсониера от 46 кв.м се оферира за 14 600 евро. Имотът се намира в нова тухлена сграда.

Предимството е, че бъдещият собственик може по свои вкус да довърши апартамента.

Едни от най-евтините жилища се оферират във Враца. Преобладаващата част от имотите са с цени в лева.
Така например, жилище от 40 кв.м, може да се купи срещу 17 500 лв., което е 9000 евро.

Срещу 500 лв. повече се оферира имот от 35 кв.м, разположен на 10-ия етаж на ЕПК сграда.

Един от трудно развиващите се региони на България е Монтана. Може би това е една от причините там почти да не се наблюдава предлагане на жилища, което, от своя страна, държи високи цените.

Най-евтиният апартамент е гарсониера с площ 38 кв.м, разположена в Широкия център. Цената й е 16 000 лв., или 8200 евро.

Изключително силно е предлагането на жилища в Русе. В крайдунавския град се оферират над 350 гарсониери. Има доста жилища с цени около 11 000 евро, но преобладаващата част от тях са старо панелно строителство.

Единствено в центъра могат да бъдат намери тухлени апартаменти, като този, който е с площ 45 кв.м.

В по-малките градове, като например Разград, офертите за жилища са силно ограничени. Най-евтиният имот е с цена 9700 евро. Той е с площ 48 кв.м и се намира на 7-мия етаж на панелен блок.