Това са едни от най-строго охраняваните обекти на планетата. До тях се допускат малцина избрани, които със сигурност не могат да бъдат наречени обикновени хора.

Вижте три места на планетата, до които никога няма да имате достъп:

Зона 51, САЩ

Това е свръхсекретен военен полигон, който се намира в Невада, на 90 км от Лас Вегас. Дълги години американските власти отричат, че има подобно място, но през август тази година ЦРУ разсекрети документи, доказващи съществуването й.

В близост до зоната достъпът е абсолютно забранен, като навсякъде са разположени табелки, които предупреждават, че пазачите стрелят на месо. От базата нищо не се изнася – не се правят изключения дори за боклука и пощата.

Работещите в нея се транспортират с чартърни самолети от Лас Вегас. Смята се, че те работят върху проектирането на нови летателни апарати.

Menwith Hill, Великобритания

Това е база на кралските военновъздушни сили, която се намира в Йоркшир. Смята се, че тук е разположена най-голямата радарна система в света.

Работата на специалистите в нея е да наблюдават уредите за изстреляни бойни ракети от всички краища на света. Те контролират и спътниците в Космоса. В базата си сътрудничат английски и американски военни.

Архивът на Ватикана, Ватикана

В него се намира уникална колекция от книги и исторически документи. Това е едно от най-добре охраняваните хранилища в света.

В папските архиви се пазят тайни документи, събирани векове, някои от които имат юридическа стойност и в момента. Тайната им беше повдигната през миналата година, когато на специална изложба бяха показани някои от тях.