Това са продукти, които по принцип не асоциираме със злато и диаманти.

Вижте обаче 10 супер луксозни версии на ежедневни продукти. Те не вършат по-добра работа от обикновените, но са направени от скъпи материали:

Златни телчета за телбод – 280 долара

Studio OOOMS има пакет от луксозни телчета за телбод, позлатени с 14-каратово злато. В кутийката има 24 броя, опаковани като бижу.

Минерална вода Bling – 2 500 долара за бутилка

Бутилката е покрита с кристали Swarovski. Дизайнът е на Катрин Бауман. Всяка бутилка е изработена в Дубай, а около 10 000 кристала са ръчно прикрепени към нея. Тя се продава с ръкавици към нея, за да я пипате внимателно.

Компютърна мишка за 300 долара

Това е безжична мишка от Swarovski. Дизайнът е направен от новозеландски дизайнери по време на конкурс, организиран от Swarovski и Designboom.

Тампони за 1000 долара

Дизайнът е на Андреа Метлер. Компанията ги рекламира като вариант за луксозен подарък, но не е ли малко странно да ти подаряват тампони, пък било то и за 1000 долара?

Лед от Glace – 5 кубчета за 40 долара

Те се доставят до вас от компанията. Най-малкият пакет, който се предлага е с 5 кубчета и струва 40 долара, а най-големият е с 240 кубчета и струва 1 440 долара.

Прах за пране Laundress – 50 долара

Това е висококачествен прах за пране за скъпи и деликатни дрехи.

Пуловер от Limoland – 800 долара

Limoland е луксозна марка за ежедневно облекло, която прави пуловери за богати хора. Използват кашмир и висококачествен японски памук за изработка. Най-скъпият модел струва 800 долара.

Тостер Russell Hobbs – 300 долара

По него има над 200 кристала Swarovski. Произведен е в лимитирана серия.

Готова юфка от Harrods – 50 долара

Продуктът е представен от Виктория Бекъм, а приходите са за благотворителност, иначе едва ли някой би имал интерес към тях. Все пак готовата юфка е известна като евтино ястие. В магазина

Harrods в Лондон обаче няма нищо евтино.

Златен пепелник – 55 долара

Дизайнерът Жан Марк Грейди прави пепелници от злато на цена от 55 до 125 долара.