До Коледа остават точно 34 дни и е време за традиционните коледни базари. Вижте къде в Европа ще бъде най-весело покрай празниците тази година.

Tivoli Christmas Market, Копенхаген, Дания

Паркът Тиволи се превръща в зимна приказка между 15 ноември до 31 декември 2013 г. благодарение на повече от 500 хиляди светлини и декорации.

Въпреки че Tivoli Christmas Market се провежда само от 1994 г. насам, той привлича над един милион посетители всяка година. Добро постижение на фона на населението на Дания от 5.5 милиона.

На базара можете да пийнете греяно вино, да хапнете палачинки с ябълки или да пазарувате от сергиите на занаятчиите.

Ornamo Christmas Bazaar/ St Thomas Christmas Market, Хелзинки, Финландия

Ornamo Christmas Bazaar се провежда от 11 до 22 декември във Valkoinen Sali hall. Продават се керамика, аксесоари, бижута, съдове и украшения.

Ако сте настроени по-традиционно, посетете St Thomas Christmas Market на Senate Square. Базарът се провежда от 7 до 22 декември с повече от 120 сергии, а не е изключено да срещнете и Дядо Коледа.

Jouluturg, Талин, Естония

Това е един от най-красивите базари на Европа. Провежда се от 22 ноември до 8 януари. Начало на традицията е сложено преди 20 години и от тогава при почти всяко провеждане има сняг, което го превръща в истинска зимна приказка.

Освен обичайните занаятчийски сергии, има всякакви забавления за деца – разходка с пони, зоологическа градина със зайци и Дядо Коледа с истински елени.

Fira de anta LlúciSa, Барселона, Испания

През 19 век Fira Barcelona де Anta LlúciSa е "пазар за булки". Момичетата, облечени в най-новите си дрехи и придружени от майките си, се разхождат по него с идеята да си намерят съпруг.

Днес това е повече от един коледен панаир на занаятите. Той се провежда от 30 ноември до 23 декември. На повече от 300 сергии се предлагат бижута, текстил, керамика и специфични за страната предмети. Всичко това обилно полято с храни и напитки.