Мъжкото списание GQ реши представи годишната си класация на на известните личности... с най-малко влияние в света. През миналата година начело на класацията бе опонентът на Обама на президентските избори в САЩ – Мит Ромни.

Тази година призът за най-невлиятелна знаменитост в света бе връчен на бившия баскетболен играч Денис Родман. Няколкото посещения в Северна Корея и откритата подкрепа за диктатора Ким Чен Ун повлияха отрицателно на и без това скандалния образ на баскетболната звезда.

Денис Родман е последван от главния готвач Пола Дийн, която се отличи с расистки коментар, използвайки „думата с Н“ (nigger – обидно определение за чернокож).

Американският политик Антъни Уайнър спечели бронзов медал, след като пратил на жени снимки на интимните си части в Twitter ! Сенаторът демократ, който бе сочен за евентуален кандидат за кмет на Ню Йорк, със сълзи на очи се раздели с политическите си амбиции.

Неотдавнашното поведението на Джъстин Бийбър му отреди четвърто място в класацията. Турнето му в Латинска Америка се оказа върха на издънките за тийнейджърския идол: в Мексико го уличиха в лъжа, след като се похвали, че се запознал с президента, в Аржентина гардовете му се сбиха с фотографи, изгониха го от хотел и за капак – Бийбър стъпка знамето на страната, а в Бразилия направо го заплашва арест.

Бившият Папа Бенедикт XVI излезе от светлината на прожектора, но GQ е приел, че новият папа, Франсис, е много по-" хубав"!

Бившият главата на Римокатолическата църква се нареди между Бийбър и ... Майли Сайърс. Провокациите, особено на сцената на видео музикалните награди на MTV с Робин Тикъл, наредиха бившата Хана Монтана на шесто място сред знаменитостите с най-малко влияние в света.

Новороденият принц Джордж, синът на Кейт Мидълтън и принц Уилям, пък бр определен от мъжкото списание като " разочарование за света". Той бил "глупав като всяко друго новородено"

Челната десетка допълват прокурорът на Флорида Анджела Кори и Уил Смит и семейството му. Лейди Гага е единадесетата, защото на многото опити за провокация в крайна сметка винаги стават смешни, докато на 17-а позиция намираме самият президент Барак Обама !