Мексиканският телекомуникационен магнат Карлос Слим наскоро е вечерял с Леброн Джеймс, което породи спекулации относно евентуално общо бизнес начинание или филантропска дейност между вторият най-богат човек в света и звездата от НБА, пише Forbes.

Двамата са вечеряли в неназован ресторант в Маями след победата на Маями Хийт срещу Орландо Меджик в събота. След срещата му със Слим и членове на неговото семейство Леброн Джеймс пусна в Instagram снимка с мексиканския магнат, под която написа:

“Току що бях на страхотна вечеря с Карлос Слим и неговото семейство! Прекрасни хора. Ще се видим отново.”

Запитан за коментар Артуро Елиас Аюб, който е говорител на Слим и негов зет, е отговорил следното: “Това беше просто вечеря на двама приятели след мача.” Слим и членовете на неговото семейство често се срещат със знаменитости, както в Мексико, така и в чужбина. Най-големият син на Слим - Карлос Слим Домит, бе забелязан наскоро в Мексико сити с актьора Мел Гибсън и певеца Марк Антъни.

Това изявление на Артуро Елиас Аюб обаче не сложи край на спекулациите.

Според спортния мексикански сайт DiarioGol.com Леброн Джеймс е обсъждал със Слим възможността за инвестиция в проект за нов футболен отбор в Маями, който се оглавява от Дейвид Бекъм. Слим притежава пет футболни отбора – четири в Мексико чрез América Móvil и Реал Овиедо в Испания чрез Grupo Carso.

Мексиканският ежедневник Milenio пък твърди, че вечерята е била свързана с желанието на Джеймс да запознае Слим с дейността на своята фондация, която помага на бедни деца да получат образование. Слим вярва в насърчаването на обучението за деца в неравностойно положение и е посветил голяма част от филантропската си дейност в тази насока.

Според theybf.com Леброн пък ще инвестира в мултимилионната компания Mobli, популярен израелски конкурент на Instagram. Слим наскоро инвестира 60 млн. долара в Mobli чрез América Móvil.

Слим е вторият най-богат човек в света. В момента от Forbes оценяват състоянието му на 72 млрд. долара, в сравнение със 73 млрд. долара през март .