Милиардерът и съосновател на Microsoft Пол Алън е платил 27 млн. долара за огромно имение в Атертън, Калифорния - луксозно градче в сърцето на Силициевата долина.

Алън е на 26-о място в американската класация на милиардерите и на 53-о място в световната класация на Forbes с лично състояние, оценявано на 15.8 млрд. долара. Той колекционира скъпи имения и яхти, а най-новата му придобивка е закупена в началото на този месец.

Алън живее в района на Сиатъл, където има огромно имение на остров Мърсър. Той също така притежава мултимилионни жилища в най-различни места по света като Франция, Хавай, Малибу, Манхатън, Айдахо, Бевърли Хилс и Лондон.

Освен именията Алън има ценна колекция самолети от Втората световна война, няколко частни самолета и две невероятни яхти. Първата е дълга 90 метра, носи името Tatoosh и струва 125 млн. долара, а втората е дълга 125 м и се казва Octopus. Разходите по Octopus възлизат на около 400 000 долара седмично.

Новият имот на Алън в Северна Калифорния беше обявен за продажба в края на септември за 31.8 млн. долара, но той е успял да сключи сделката на цена от 27 млн. долара.

Основната къща на новопостроеното имение е с площ от над 2 000 кв. м, и разполага с 6 спални, 6 бани, спа, киносалон и 7 камини. До нея има къща за гости с две спални, две бани и гараж за пет автомобила.