Най-старият ни зимен курорт Боровец се готви да посрещне туристи за новия сезон, предаде БГНЕС.

В последния ден на ноември, времето в планините е студено, но слънцето се показва. Прогнозата е да завали сняг привечер. И въпреки че правителството и управляващите партии заседават от вчера в курорта, туристите вече "атакуват" пистите с шейни, а за най-нетърпеливите скиори машините за сняг работят на пълни обороти.

Официалното откриване на новия зимен сезон 2014 в Боровец е в събота на 14 декември. Курортът ще посрещне своите гости с богата програма под надслова "Огън и Лед" с водещ Камен Воденичаров. През целия ден за посетителите ще бъде отворен Снежен бар с греяно вино и чай, като особено приятен се очертава специалният "happy hour" между 17 и 18 часа, когато питиетата ще бъдат раздавани безплатно.

Докато гостите подгряват с топли напитки ще могат да се насладят на фигурите от лед, които ще се изработват на живо пред хотел "Рила" и да се порадват на виртуозните фрирайд скокове в Промо-Сноу Парк "Бороспорт". Под звуците на музиката, подбрана специално за гостите на събитието, по улиците на курорта ще обикаля карнавално шествие с артисти на кокили, мимове, клоуни и жонгльори. За доброто настроение ще се погрижат и мажоретките от град Самоков. Ще има награди в специалната игра с публиката "Намери съкровището", победителите от която ще бъдат определени с томбола.

За най-малките е предвидена детска анимация в отделна шатра с много коледни и състезателни игри, надуваем замък, арт ателие и рисуване върху лица. От сутринта до късния следобед в "Борокидс" парк деца от 4 до 10 г. ще се обучават да карат ски безплатно, като за тях ще бъде осигурена и ски екипировка.

Един от гвоздеите в програмата е огненото шоу с пироефекти и озвучаване, а денят ще завърши с неизменното факлено шоу на ски учителите и празнични фойерверки на писта Мартинови бараки 2.