Тази вечер и утре парламентарните групи на БСП и ДПС ще обсъждат с премиера Пламен Орешарски, тримата вицепремиери, финансовият министър и други министри бъдещи реформи и мерки в ключови области. Срещата ще се проведе в Боровец.

Инициативата за срещата е на ръководствата на парламентарните групи на двете партии, официално подкрепящи правителството. Надсловът е "Държавна икономика и справедливост".

Работната среща е закрита за медиите, съобщава БНР. След края й, в следобедните часове на съботния ден, ще има съвместна пресконференция на ръководствата на групите на БСП и ДПС, премиерът, вицепремиерите и ключови министри.

Три големи работни панела, поне с по четири теми всеки, включва програмата -бежанци, сигурност, еврофондове, здравеопазване, конкурентноспособност, борба с монополите, демографска криза, безработица, социална справедливост, развитие на регионите и други актуално политически. Целта е да се коментират възможни мерки и цели на реформи.

От началото на мандата на правителството това е първа подобна среща в този формат, анонсирана официално. Подобни срещи бяха практика по време на тройната коалиция. Най-известните бяха в Катарино и Банско.