Най-големият доставчик на пратки в света UPS разработва собствени безпилотно летящи машини (дрони), които да извършват услугите му, съобщава The Verge.

Късно в неделя Amazon представи летящите си роботи куриери, заемайки челните страници на технологичните издания. Оказа се, че и конкурента му UPS разработва такава технология. Според информация на източници, запознати с дейността на компанията, UPS тества и оценява различни начини за доставка с безпилотни летящи устройства. Говорител на фирмата е съобщил, че „комерсиалната употреба на дрони е интересна технология и ще продължи да бъде преценяна”. „UPS инвестира в технологии повече от всяка друга компания и ние винаги планираме с поглед в бъдещето”, се казва в изявлението.

До момента UPS не е разгласявала плановете си, вероятно защото ще минат години докато доставките с дрони станат законни и започнат да се прилагат, съобщава Фокус.

Основателят на Amazon Джеф Безос, който призна, че ще мине доста време докато роботите куриери полетят, съобщи новинта точно навреме за големите разпродажби по време на Кибер понеделника – най-важният ден за онлайн търговците.