От септември, анонимни благодетели оставят из американските ресторанти и барове огромни бакшиши с бележката „Върши работа на Господа, един бакшиш след друг“.

Мистерията около самоличността на отговорния и отговорните за раздадените хиляди долари остава, като такива случаи имаше в Чикаго, Финикс, Сан Франциско. Всичко започна на 8 септември, когато в Instagram @ tipsforjesus ("Бакшиши за Исус") се появи първата снимка, на която човек показва 3000 долара, получени като бакшиш. В четвъртък в ресторант в Мексико бяха оставени не по-малко от 13 100 долара. Това е най-големият бакшиш до момента.

Вижте още: Девет от най-големите сметки, плащани някога

В американските ресторанти, бакшишът е голяма част от заплащането на наетите лица. Въпреки това, услугата не е включена в крайната цена. Традиция е клиентите сами да определят размера според своята удовлетвореност от услугата. Бакшишът е по принцип 15% или 20% от общата сметка.

Всеки път, сметките, върху които са оставени няколко хиляди долара, са подписани или подпечатани от @ tipsforjesus. Всяка е придружена с молба да се направи снимка и да се публикува в Instagram . Бакшишите възлизат между 500 и 13 100 долара.

Изглежда, че тези награди са дело на няколко души, с оглед на разнообразието на посетените градове и различни начини на изписване на подписа. Сумата от всички тези бакшиши вече достигне до повече от 55 000 долара.