Paradise Center получи приза Сграда на годината за 2013 г. в категорията Търговски сгради. Конкурсът се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и Министерството на инвестиционното проектиране, с подкрепата на браншовите организации.

От името на инвеститора на Paradise Center Булфелд ЕООД наградата получи Давид Михайлович, управител на компанията инвеститор.

Paradise Center бе открит на 28 март 2013 г. и стана първия лайфстайл мол в България.

Молът си постави за цел да въведе нов стандарт и начин за прекарване на свободното време, с богат набор от услуги и развлечения за всички възрасти – от места за спорт, ресторанти и кафенета през детските центрове, зоните за атракции и кина до най-голямата и модерна зала за събития Sofia Event Center.

За да може да поеме очаквания брой посетители, сградата е проектирана с просторни вътрешни и външни площи. Освен с богатите обеми усещането за лукс и по-висок стандарт се постига и с качествените съвременни материали, използвани за изграждането на търговския център.

Разгърнатата площ на търговския център възлиза на над 190 хил. кв.м., а брутната отдаваема площ на над 80 000 кв.м. Подземният паркинг е на 2 нива с два входа, като предоставя близо 2000 паркоместа.

Внушението на интериорните решения е подсилено от мотиви, създаващи усещането за открити търговски улици и паркова среда.

Основната концепция на Paradise Center е синергията между търговия и забавления.

В шопинг мола са обособени четири интериорни зони - "Градината", "Каньонът", "Терасата" и "Булевардът”, които се открояват с различна концепция и дизайн.