От какво се нуждае семейство с деца за спокойна зимна почивка? Немноголюдни писти, много развлечения, прилични цени дори и в разгара на сезона. С най-много такива курорти могат да се похвалят Франция, Швеция, Италия и САЩ. Нека видим десет ски дестинации, предлагащи отлични условия за семейства с деца:

Морийон, Гран Масив, Франция: Савойското селце Морийон е любим курорт на поколения френски семейства. В него има „детско селище“, предлагащо развлечения на деца от шест месеца до 10 години. Освен това децата могат великолепно да се забавляват и с родителите си, возейки се кучешки впряг, карайки кънки на ледената пързалка, а вечер – на ски спускания по осветените с факли писти.

Греолиер ле неж , Прованс, Франция:

Тук цари много по-топла и задушевна атмосфера, отколкото в повечето алпийски курорти. 26-те км полегати писти са подходящи за деца и начинаещи скиори, които могат да се учат да стоят твърдо на ските сред красивите гледки на Корсика и Средиземноморието. В допълнение – семействата могат да прекарат вечерите в уютните малки ресторанти на курорта.

Осоа, Долината Мориен, Франция:

Курортът се намира в непосредствена близост до красива планина Ваноаз и за гостите си предлага детска градина с целодневна грижа. А когато на децата им писне да се пързалят и правят снежни човеци, техните родители могат да ги заведат на разходка с магаре или кучешки впряг. Всеки вторник тук се организира пазар, по време на който се продават различни лакомства.

Вижте още: Най-луксозните почивки за цялото семейство

Лез Уш, Долината Шамони, Франция:

Малкото градче е изключително приветливо за семействата с деца: след вкусен обяд, семействата могат да се разходятя в парк с хъскита, да посетят ферма или да се качат на влака до центъра за детски развлечения.

Puy-St-Vincent, Алпите, Франция:

Един от най-добрите ски курорти за семейна почивка в Алпите разполага с детска градина и детско ски училище с професионални изструктури“А трасетата са толкова сигурни, че дори и за дете би било трудно да се заблуди – всички писти се спускат направо в центъра на курорта.

Adelboden, Алпите, Швейцария:

По улиците идиличното швейцарско селце мирише на прясноизпечен хляб, а в малките магазинчета за сирена няма да ви пуснат да си тръгнете, докато не дегустирате целия им асортимент. Сза децата освен ски, шейни и кънки, се организират конкурси, надбягвания с шейни и дори кулинарни дуели, на които самите деца се изявяват като главен готвач.

Vemdalen, Швеция:

Това е типичен скандинавски курорт със заснежени писти и сърдечни домакини. И докато родителите карат по стръмните писти, курортът организира грижа за деца, ски училище и кино.

Вижте още: Десет хотела забранени за деца

Selva, Доломитите, Италия:

Италианците се славят със своята все поглъщаща любов към деца и този курорт го доказва. Тук вашите деца ще бъдат глезени, хранени, развличани, с тях ще тичат и ще правят снежни човеци, докато вие се пързаляте по пистите на Доломитите.

Smugglers' Notch, Върмонт, САЩ

Наричат го семеен курорт за 1 милион долара и той наистина предлага достоен за името си лукс като голяма детска градина, денонощна грижа на бавачки, ски училище и два специални клуба, в които достъпът на възрастни не е разрешен. Родителите също има с каво да се развличат: големи писти, една т. Нер. „черна дупка“, васейни, спа с лечебни вани, ресторанти и барове, работещи до късно през нощта.

Big White, Британска Колумбия, Канада

Този курорт е толкова красив, че буди завист. В допълнение той е създаден на място, което периодично подобрява рекордите за снеговалежи: седемметрова преспа тук е нещо обичайно. За деца има открит дсневен център с площадка за игри, много атракции на открито и детски ресторант със специално меню. И докато децата се развличат, техните родите могат да изпитат своята издръжливост, опитвайки се да се изкачат до ледената кула в парка за развлечения Щастливата долина, или просто да изпитат удоволствието от нощното каране по осветените ски писти.