Докато повечето шестокласници прекарват свободното си време в гледане на филми или игра на видео игри, Мо Бриджис ръководи компания, която произвежда и продава стилни папийонки, пише Daily Mail.

Единадесетгодишният ученик от Мемфис, Тенеси, е главен изпълнителен директор на Mo's Bows - компанията за ръчно изработени папийонки, която той основава през 2011 г.

Облечен в изискан бежов костюм и носейки карирана папийонка и очила с рамки с цвета на черупка на костенурка, Мо споделя пред Today Show: "Папийонките ме правят да изглеждам добре, да се чувствам добре и просто разпалват искрата в мен."

Сладкодумен и уверен, той добавя: „Аз съм следващото голямо нещо.“

Мо обяснява, че започва да се интересува от папийонки, когато е на три години и неговата майка Трамика започва да му позволява да се облича, както му харесва.

"Носех папийонки, докато карах колело или когато си играх на площадката", казва той.

Неговата баба, която е шивачка, го научила как да шие и той започнал да изработва на ръка неговите папийонки. Малко след това се появява и компанията.

Неговите папийонки, чиито цени варират между 25 и 60 долара, са в най-различни цветове, а всеки модел си има закачливо име.

Мо намира вдъхновение в местните текстилни магазини, където самият той избира платовете, с които работи.

И докато Мо е креативната сила зад неговата компания, неговата майка обяснява, че това е семеен бизнес.

"Аз, майка ми, сестрите ми, и разбира се - Мо, се занимаваме с това от 2011 г.," казва тя.

Мо, който планира да се запише в училището по дизайн Parsons, когато порасне, се съгласява, че бизнесът е екипна работа. "Казва, че Мо е главният изпълнителен директор на Mo's Bows, но мама е главният изпълнителен директор на Mo", казва той.

Днес Mo's Bows могат да бъдат закупени в магазини в Тенеси, Алабама, Тексас, Луизиана, Южна Каролина и Арканзас, както и онлайн в страницата на Мо в Etsy.

И докато Мо вече е заработил десетки хиляди долари от продажбата на своите папийонки на крехката възраст от 11 г., той няма планове да забавя темпото.

„Докато стана на 20 г., искам вече да съм създал собствена модна линия,“ споделя той.