Петте най-очакваните автомобила, които трябва да се появят в следващите пет години, са в състояние да разтърсят въображението и портфейлите на тези, които са решили да създадат свой собствен автопарк.

Lamborghini Cabrera (2-015)

Защо е специален? Разкошният модел Lamborghini Gallardo ни радва почти десет години, а сега е време да го замени нещо ново, но не по-малко красива. Предполага се, че наследник на Gallardo ще бъде Lamborghini Cabrera. Съдейки по снимките на прототипа, колата ще бъде кръстоска между Gallardo и Aventador. Във всеки случай, ако става въпрос за дизайн, тогава най-известният италиански автомобилен производител няма да ви разочарова!

В изработването му ще бъде използван алуминий за самолети с много части от въглеродни влакна, което ще намали значително теглото на машината. Предполага се, че моделът ще бъде оборудван 5.2-литров V10 двигател от малко над 600 к.с.

Напълно възможно италианците да представят автомобила по време на автомобилното изложение в Женева през следващата година, а в продажбата Lamborghini Cabrera ще влезе в края на 2014 - началото на 2015 година. Що се отнася до цената, тя може да достигне около 270 000 долара.

BMW M1 (2016)

Защо е специален? Отговорът е прост. M-серията, както и фактът, че BMW за пръв път от дълго време ще покажат нов суперавтомобил. Екстериорът е вдъхновен от "старата дама“ BMW M1.

M8 ще бъде сглобен на същата платформа като i8 BMW и е оборудван с бензинов двигател. Използваните материали са въглеродни влакна и алуминий. Що се отнася до двигателя, а той ще бъде 4.4-литров V8 с мощност от 600-650 коня.

Датата на излизане на колата на пазара все още не е обявена, но има доказателства, че това ще се случи през 2016. Цена може да е около 300 000 долара.

Вижте още: Най-бързите коли, които имат право да се движат по пътищата

Mercedes SLC

Защо тя е специален? Тази година Mercedes обяви, че спира производството на модели SLS AMG. Последната модификация с името SLS AMG GT Final Edition ще бъде пусната през пролетта на 2014 година. Наследникът на модела ще носи името SLC. Колите ще бъдат по-леки и по-мобилни с дължина е 4.5 метра. Вратите на новия модел ще са нормални, а не „крила“.

Информацията за SLC не е много: шасито ще е по-леко и по-малко от SLS AMG. Теглото няма да надвишава 1600 кг. Капацитетът на Biturbo V8 двигател от 5.4 литра ще осигури 500 к.с.

Предполага се, че моделът ще направи своя дебют през юли 2014 г. Цената ще бъде около 140 000 долара.

Porsche 960 (2017)

Защо е специален? Porsche 960 трябва да запълни празнината между 911 и 918, чиято стойност е близо 1 милион долара

Porsche 960 ще бъде изработена от алуминий и въглеродни влакна, титан и магнезий, като теглото на колата няма да надвишава 1360 килограма. Моделът ще бъде оборудван с 8-цилиндров двигател с четири турбо мощност и не е по-малко от 650 к.с.

Първоначално автомобилът е трябвало да се появи на пазара през 2015 г., но проектът се отлага за по-късна дата. Моделът няма да бъде ограничен: в продължение на шест години Porsche планира да продава по 3-4 хиляди копия годишно. Производството ще започне през 2017 г., както и очакваната стойността на модела е около 200 000 щатски долара.

Вижте още: 10 невероятно скъпи суперавтомобила

LaFerrari (2014)

Защо е специален? Моделът дебютира по време на автомобилното изложение в Женева тази година. Този хибрид е планирано да бъде произведен само в 499 екземпляра и обещава да бъде най-бързият Ferrari в историята на марката. При създаване на използвана хибридна система HY-KERS, разработена за "Формула 1".

Корпусът на LaFerrari е изработен от четири разновидности на въглеродни влакна. Колата тежи около 1300 килограма и е оборудвана с 6.3-литров атмосферен бензинов двигател с 790 к.с. мощност V12 и електрически мотор, нарастващ мощността до 950 к.с. Машината е в състояние да ускорява до 100 км / ч само за 3 секунди.

Официално цена за модела не е обявена, но има спекулации, че тя ще бъде около 1.6 милиона щатски долара. Доставките ще започнат през 2014 г.