Имение, по което работят известен руски архитект и италиански дизайнер, в околностите на Москва, бе предложено за продан на богатите руснаци от Savills. Къщата с площ 806 квадратни метра се намира в престижната вилна зона "Капитал", близо до руската столица.

Следва да се отбележи, че всяко решение на архитекта и дизайнера е било сериозно премислено, така че резултатът е безкомпромисен.

Прочетете още: Най-скъпата къща в България

Фасадите на имението са изпълнени в пясъчни цветове, с елементи от естествен камък и гипсова мазилка в съчетание с клинкерни плочи. До къщата с голяма просторна тераса е създадена китна градина.

Достъпът се осигурява по два начина – през главния вход, на който собствениците могат да приемат гости, и през веранда, водеща към градината.

Интериорът на къщата съчетава топли тонове на американски орех и нюанси на сиво и приглушено маслиненозелено. Ръчно изработени мебели, доставени от Европа, Мароко и Сингапур, произведения на изкуството и антики, са нежно и внимателно събирани по целия свят специално за този проект,за да се създаде хармонична смесица от западни и източни мотиви.

Първият етаж на къщата е елегантен и тържествен, с уютен хол с открита камина на дърва, просторна кухня със склад за продукти и асансьор за доставка на храна към двата етажа по-горе, професионален киносалон, спалня за гости с гардеробна и баня, както и шезлонги, съблекални и две тоалетни за гости на входа на къщата. Големи прозорци към градината допълват елегантността на трапезария с маса за 10 души от тропическото дърво соаре.

Четете още: Най-скъпите имоти в Лондон

Разпределени в рамките на втория етаж са голяма родителска спалня с функционален гардероб и баня с душ. Има детска спалня със самостоятелна, украсена с традиционни марокански циментови плочки, баня. Има и зала за игри с вградени ръчно резбовани мебели, изработени в марокански стил. Също така, тук се намира и голяма спалня за гости със собствен санитарен възел.

На третото ниво е разложена зала за спорт, йога, медитация и релаксация. Многото отворено пространство се дължи на изобилието от стъкло, така че собствениците да се чувстват сред природата, дори и през зимата.

Оттук се излиза до голяма панорамна тераса с дървена настилка и 360-градусова гледка към гората и околните предградия.

На приземния етаж има удобна СПА-зона с турска баня и суха сауна, студен басейн и хидромасажна вана, баня, оборудвана с професионална масажна маса. На този етаж има допълнителна спалня за гости с баня и тоалетна, перално помещение и килер.

Къщата разполага с най-съвременни инженерни системи и системи за сигурност, които са автоматизирани и се управляват централно, както в един истински "умен дом". Чрез iPad, дори и от разстояние, може да се контролират всички параметри на микроклимата, охраната, мултимедийните системи и дори завесите.

Прочетете повече: Имението на един руски банкер