Обикновено сме свикнали тинейджърки в банята и всички видове странни физиономии. Но тази селфи, която току-що беше публикувана във Facebook, е истинска революция в жанра и променя обичайните портрети. На снимката може да се види мъж на име Фердинанд Пуентес във водата със спасителна жилетка на фона на потъващия самолет, с който пътувал.

Трудно е да се даде определение на този невероятна автопортрет. След срив на системите във въздуха, по крайбрежието между хавайските острови Молокай и Хонолулу, Пуентес инстинктивно извадил камера, за да заснеме инцидента на видео.

След като вече е във водата, 39-годишният мъж се снима на фона на опашката на машината, която бавно потъва в морето. Доста изненадваща реакция, предвид шоковата ситуация.

Разпространени от Repubblica Tv , на кадрите се вижда как самолетът се насочва с висока скорост във водата, преди тя да проникне в кабината. Странното е, че пътниците не изглеждат в да паника и не се чува нито един вик на видеото.

Един загинал в катастрофата

При инцидента, който се разиграл на 11 декември, 2013, в самолета са пътували осем души, един пътник загива. Това е директорката на здравната служба на щата Хаваи.

Пуентес и останалите седем пътници на борда на самолета са спасени след един час от бреговата охрана на САЩ.

Близо месец след инцидента американецът решил да сподели този драматичен момент с публикуването на снимката в профила си във Facebook.



Прочетете повече на: Селфи на погребение? Ок, щом го прави Обама