Той е необвързан и търси любовта. Дамата, която спечели сърцето му обаче, ще трябва да приеме неговия нестандартен начин на живот, пише Daily Mail.

Аму Хаджи не се е къпал от 60 години, защото смята, че ако е чист, ще се разблее, а любимата му храна е месо от разлагащи се животни.

Когато разпуска, той обича да пуши лула, натъпкана с животински изпражнения.

Осемдесет годишният Хаджи казва, че е избрал този начин на живот, след като имал емоционални трудности в младостта си, след което, вероятно съвсем не изненадващо, се изолирал от останалите.

Той живее в село в южната иранска провинция Фарс, където веднъж група мъже му предложили да го изкъпят, но за негов късмет той успял да избяга.

Вижте още: Най-желаните ергени в света

Нощем той или спи в изкопана в земята дупка, която прилича на гроб, или пък в тухлена постройка без покрив, която местните построили за него.

Освен към чистотата Хаджи изпитва отвращение и към чистата храна и напитки. Той предпочита да се храни с месо от разлагащи се животни и да пие по пет литра вода на ден от ръждясала тенекиена кутия.

Не си мислете обаче, че Хаджи не се грижи за себе си. Когато иска да изглежда възможно най-добре, той използва огледалата на коли, за да се приведе в ред, пише Tehran Times.

Когато пък има нужда от подстрижка, използва огън, за да изгори част от косата си.

Що се отнася до облеклото, Хаджи носи дрипи, а през зимата военна каска, която да го пази от студа.

Последният рекорд за най-дълъг период без баня е принадлежал на 66-годишен индиец на име Кайлаш Сингх, който не се е бил къпал в продължение на повече от 38 години.

Хаджи твърди, че е подобрил този рекорд.