Туристическият портал HolidayCheck и австрийският в. Kurier съставиха антикласация на европейските хотели с най-лоши тоалетни и най-мръсни стаи. Най-голяма концентрация на хотели с непоносими условия има в страните, които по традиция приемаме за туристически, защото липсата на места в добрите хотели могат да накарат туристите да са по-малко претенциозни.

Най-много оплаквания сред потребителите на портала HolidayCheck пораждат хотелите по турската Ривиера. Но хотел Royal Side Bungalows се оказа най-ужасният в Европа : гостите разказват, че в смърди непоносимо, постоянно тече вода в тоалетната и има ред по-малки недостатъци.

Aparthotel Medusa има цели три звезди, но под душа може да получиш токов удар. И двата хотела се намират в град Сид.

В испанския Hotel Climent в Ел Аренал, Майорка, има немарливи чистачки, заради което е невероятно мръсен. Второ –строителите си спестили площ от тоалетните и сега те са толкова малки, че е невъзможно вратите им да бъдат затворени.

В гръцкия Kalogria Beach - Annex Christina на остров Пелопонес има ръждясали водосточни тръби, плесен и неприятен мирис.

Италианците също невинаги следят за чистотата. Тризвездният Romantic на езерото Гарда посреща гостите си с влага, плесен и повредени тоалетни чинии. В римския Quisisana се набиват на очи петната по стените и ръждясалата вана.

И ако мислите, че Германия е символ на качество и там не може да ви се случи нещо подобно- грешите. Двузвездният Easy Palace Station Hotel в Мюнхен радва гостите си с плесен и служители, които не се престарават с чистенето. Гостите се оплакват не само на плесента по стените, но и на следите от престоя на предишни обитатели, от което може да се направи извода, че персоналът не си дава труда да мие ваните и тоалетните чинии. Освен това мнозина отбелязват, че в стаите е прашно и звукоизолацията е лоша. Единственото предимство на хотела е близостта му до централната гара и центъра на Мюнхен.

Същите минуси има и берлинският Potsdamer Inn Hotel. А б Hotel im Volksgarten в Оберхаузен ще се срещнете с неприветлив персонал, който ще ви даде скъсани чаршафи и после ще откаже да ги смени.