Туристическият сайт Expedia публикува класация на най-добрите хотели в света, класирани основно по отзивите на посетителите им.

Общо 650-те хотела в класацията се намират в 295 градове и 74 страни, като 28% от тях са в САЩ, 25% в Европа, 19% в Азия и 3% в Южна Африка. От сайта са използвали над 500 000 оценки на клиенти, за да изготвят класацията.

Категорията “други места” представлява 25%, но от Expedia не казват къде точно. Луксозен не означава най-добрият, според класацията на Expedia. Само 35% от хотелите са категоризирани като “луксозни.”

В класацията има 11 хотела, които предлагат “удобства за скиори”, а 116 хотела са “плажни”.

Ако смятате да посетите някои от тези хотели обаче, не вземайте много багаж. Само 87 хотела в класацията предлагат “удобства за семейства”, което представлява около 13%.

Вижте кои са 10-те хотела начело на класацията. От Expedia предоставят само имена, оценка и местоположение на хотелите. От Business Insider пък са прегледали сайтовете им и са добавили по малко информация за всеки от хотелите.

Marrol's Boutique Hotel (Bratislava, Slovakia)

Оценка: 5 звезди

Marrol's Boutique Hotel е луксозен хотел, намиращ се в историческа сграда в колониален стил. Хотелът предлага закуска на бюфет, фитнес, вестник и интернет. Чаршафи от египетски памук, както и 46 дейности в хотела и около него, между които рафтинг, скокове с парашут, сноуборд, лов и разходки с хеликоптер. Цената е 120 долара на нощ за стая с двойно легло този уикенд (с безплатен уелкъм дринк).

Hotel Al Codega (Венеция, Италия)

Оценка: 4 звезди

Този хотел се намира в централната част на Венеция, “на 200 метра от площада Сан Марко и на 300 м от моста Риалто”. Хотелът предлага безплатна закуска, безплатен вестник, но интернетът е платен. Цена: Около 180 долара на вечер за стая с двойно легло, но всичко е резервирано поне за следващите три уикенда.

Hotel Royal Corin (Коста Рика)

Оценка: 4 звезди

Hotel Royal Corin е романтична дестинация, намиращата се близо до вулкан, който се вижда от терасата на стаята ви. Безплатна закуска, интернет, паркинг и вестник. Цена: 263 долара на вечер за двойно легло. Няма места за този уикенд.

Hilton Garden Inn Aberdeen (Aberdeen, Scotland)

Оценка: 4 звезди

От Hilton Garden Inn се вижда, че третият най-голям град на Шотландия притежава очарователна гранитна линия на хоризонта, множество магазини и ресторанти и оживен нощен живот.

Four Seasons Miami (Маями, Флорида)

Оценка: 5 звезди

Four Seasons Miami е на 50 км от централата на Money Talks News, но много по-близо до залива Бискейн, American Airlines Arena (залата на Маями Хийт) и музея на изкуствата на Маями. Мраморни бани, спално бельо от египетски памук. В хотела се допускат домашни любимци, а наоколо има възможност за много водни спортове. Цена: 269 долара на вечер за стая с изглед към града този уикенд.

Madison Hotel Hamburg (Хамбург/Хановер, Германия)

Оценка: 4.5 звезди

Madison Hotel се намира на кратко разстояние от пристанището, метрото и от историческия квартал със складовете. Хотелът предлага безплатен интернет и вестник. Цена: 174 долара на вечер стая с двойно или две единични легла през този уикенд.

Element Omaha Midtown Crossing (Омаха, Небраска)

Оценка: 3 звезди

Този хотел в Омаха се намира на 5 минути от центъра на града и от най-популярната зоологическа градина в САЩ. Наблизо има голф игрище и планинско колоездене. Хотелът е в категорията “зелени”. Предлага безплатна закуска, трансфер до летището, и Wi-Fi. Цена: 179 долара за събота и 119 долара за неделя за стая с двойно легло този уикенд.

Sonnenalp Resort of Vail (Вейл-Бийвър Крийк, Колорадо)

Оценка: 4.5 звезди

Sonnenalp Resort е един от “предлагащите удобства за скиори” хотели. Намира се в близост до известния ски курорт Вейл. Предлага безплатен интернет и вестник. Цена: Стая с едно двойно или две единични легла за 325 долара в събота или 300 долара в неделя през този уикенд.

Taj Lands End (Мумбай, Индия)

Оценка: 5 звезди

Taj Lands End също попада в категорията на “зелените” хотели. Той е построен в съвременен стил с мраморни бани. Наблизо има голф игрище. Предлага безплатен паркинг, закуска и вестник. Цена: 164 долара на вечер за стая с двойно легло този уикенд.

Mr. C Beverly Hills (Лос Анджелис, Калифорния)

Оценка: 5 звезди

Mr. C е луксозен хотел на 1 км от Родео Драйв и на 10 км от булевард Санта Моника. Предлага безплатен вестник, интернет и използването на iPad или Macbook. Няма свободни стаи този уикенд; цената за двойна стая за следващия уикенд е 320 долара на вечер.