Посетителите на Хонконг могат да останат с впечатлението, че градът е изпреварил света с поне няколко десетилетия: умопомрачителни огледални небостъргачи, стилно облечени служители на фондовата борса с идеална прическа и скъпи часовници, магазини на най-известните световни марки. Тук се намира един от най-дългите ескалатори в света, сервират се вечер в най-големия плаващ ресторант, а краката ма туристите се подкосяват, докато се изкачват с космическа скорост до панорамната площадка на Международният търговски център.

И независимо от тази привидна суматоха, Хонконг не обича суетата – тук всичко е хармонично и изградено по принципите на фън шуи.

Вижте още: Басейните с най-невероятни гледки (1 част)

Офисите на Хонконг задължително гледат към океана, а хотелите – задърлжително имат басейн. И тъй като в Хонконг всичко е на високо, нека разгледаме най-красивите басейни на покрива на китайския метрополис:

InterContinental Hong Kong

В басейна на покрива на InterContinental Hong Kong можете да слушате музика под вода. На дъното му има специално инсталирани тонколони за това. От басейна се разкрива гледка към залива Виктория и изглежда така, сякаш самият той се слива с пристанището на Хонконг.

Между другото хотелът разполага с три басейна - горещ, топъл и студен, от които вфсяка вечер се вижда светлинно шоу. В 20:00 часа за тринадесет минути небостъргачите светят с ярки светлини, а десетки лазери се насочват в тъмното небе.

Harbour Grand Kowloon

Да се любувате на Хопнконг е възможно и под вода. На 23-ия етаж на Harbour Grand Kowloon е създаден изумителен басейн със стъклени стени, който също гледа към залива Биктория. Отстрани басейнът прилича на огромен аквариум на покрива на хотела.

W Hong Kong

Посетителите на басейна на 76-ия етаж на W Hong Kong трябва наистина да не се страхуват от височини. От тук се вижда целият хоризонт на Хонконг, а самият басейн е произведение на изкуството с украсата си от фрески.

Вижте още: Най - впечатляващите хотелски басейни

The Ritz-Carlton Hong Kong

Още по-високо, на 118- ия етаж на Международния търговски център, се намира басейнът на хотел The Ritz-Carlton Hong Kong. Дори хеликоптерите прелитат по-ниско от височината, на която се намира той! Сутрин, докато градът е обвит в мъгла, за посетителите на басейна на 474 м над земята, се създава впечатление, че плуват над облаците.

The Peninsula Hong Kong

Хонконг не е само модерен град, но и град с традиции. В хотел The Peninsula Hong Kong гостите са въведени във величествен басейн в римски античен стил. Колони и статуи създават истински дворцов блясък, а заливът Виктория се разкрива в цялата си красота.

Вижте още: Десет от най-красивите екстремни басейни в света