Nestor Inc е базирана в Провидънс, Роуд Айлънд компания, която е продавала автоматизирани системи за регулиране на трафика на общини, преди да влезе в процедура по фалит. Акциите й не струват на практика нищо и се търгуват на извънрегулиран пазар под борсовия код NEST.

Компанията обаче не трябва да бъде бъркана с Nest — производителят на високотехнологичните термостати и детектори за дим, основана от бившия служител на Apple Тони Фадел, която бе купена по-рано тази седмица от Google за 3.2 млрд. долара.

Преди сделката за Nest, акциите на Nestor са стрували 0.01 долара, а в момента се търгуват на цена от 0.04 долара. Във вторник обаче цената им е скочила до 0.10 долара.

Вижте още: Акциите на фалирала компания поскъпаха с 2200% за ден

Скокът в цената на акциите на Nestor Inc. в рамките на няколко часа е бил около 1 000%, след като инвеститори са объркали двете компании. Обемът по позицията също е доста приличен, което означава, че доста хора са направили тази грешка.

Nest не е публична компания, не се търгува на борсата и съответно няма борсов код.

Тук остават съмненията дали някои хора не са знаели за сделката с Nest предварително и не са заложили на акциите на Nestor в очакване на инвеститори, които ще объркат двете компании и ще вдигнат цената на акциите. Това обаче все пак би било търговия с вътрешна информация.

Изглежда почти като сцена от филма "Вълкът от Уолстрийт."