Когато Риана е започвала музикалната си кариера, тя може и да си е мечтала някой ден да разполага с толкова пари, че да може да си купи картина на Пикасо.

Абимбола “Бим” Фернандез, която иска да бъде поп звезда и счита Риана за един от своите модели за подражание, вече има оригинална картина на Пикасо, която виси над леглото в апартамента й в Манхатън, пише New York Post.

Двадесет и четири годишната красавица няма нужда да се стреми към живот на богатство и лукс. Тя е дъщеря на нигерийския магнат в търговията със скъпоценни камъни Антонио Деинде Фернандез, чието състояние, според Бим, възлиза на 8.7 млрд. долара.

Вижте още: Англичанка: прекалено съм красива, за да работя!

Охолството, в което живее Бим, може би предизвиква завистта на много музиканти, които изпитват недостиг на средства и се опитват да пробият в музикалната индустрия, но Фернандез твърди, че парите не могат да купят на човек договор за запис.

“С пари не може да се купи хубава музика. Или можеш да пееш, или не”, казва тя. Според звукозаписната компания SMH Records тя определено може да пее, тъй като базираната в Шарлът, Северна Каролина звукозаписна компания е подписала договор с нея през есента, а първият й сингъл - Let’s Take It Naked, вече дебютира в smhworldwide.net.

Не може да се каже, че Фернандез е имала нормално детство, дори и по стандартите на висшето общество. Въреки че тя настоява, че като малка не е знаела, че е богата, нейният 80-годишен баща се смята за един от най-богатите хора в света, благодарение на златните и диамантени мини, които притежава в Нигерия.

Той започва бизнеса си с петролна компания на име Petro-Inett.

“В Конго имало преврат,” обяснява Фернандез. Той прави първия си милион от търговия, което става още преди тя да е родена.

Баща й е пенсиониран посланик на ООН, който притежава четири имота – имение в Ларчмонт, Ню Йорк (където дъщеря му прекарва половината си време), къща в Бруксел, дворец в Нигерия и вила във Франция, която някога е била собственост на Наполеон.

Той използва три частни самолета, за да пътува между имотите си.

Фернандез обаче твърди, че върви по собствен път и започва собствена кариера без помощта на баща си. (Въпреки че той й дава определена сума пари всеки месец.)

Вижте още: Най-разглезените деца в света

След като майката на Бим умира през миналата година, тя решава в нейна чест да преследва кариера на поп изпълнител. Тя сключва звукозаписна сделка с SMH Records през ноември, а пилотен епизод на ново риалити шоу за живота й всеки момент трябва да бъде продаден на голяма телевизия.

Родената през 1988 г. във Франция Фернандез започва да проявява интерес към музиката на 4-годишна възраст. Нейните родители я карали да свири на цигулка всяка неделя. Тя започва да свири на китара на 13-годишна възраст, като нейно вдъхновение са Кортни Лав и ирландската група Blink.

Сега Фернандез най-накрая получава своя шанс да бъде там, където винаги е искала – в светлината на прожекторите. След смъртта на майка й от рак през миналия май тя е готова — нейната философия е, че всеки ден е ценен и човек трябва да преследва целите си.

Извървяването на пътя до звезда като Риана обаче няма да е лесен.

Нейният имидж също може да се окаже проблем. Пример за това са Парис Хилтън и Ким Кардашиян, чиито песни не ги превърнаха в Бритни Спиърс.

“Хората си мислят, че съм точно като Парис Хиктън и не правя нищо, не работя, не изкарвам собствени пари и че просто харча парите на баща ми и съм разглезена. Надявам се да не са прави”, казва Фернандез.