Русия е пълна с изненади. Това показват и кадрите, публикувани от журналиста на Би Би Си Стив Розенберг в неговия микроблог. Британецът подготвя феновете на Олимпиадата за един вид културен шок, който им е подготвен в Центъра по биатлон.

Влизайки в тоалетната, Стив Розенберг изживява феномена на двойното виждане: в малкото помещение едно до друга има две тоалетни, които не са разделени от преграда.

Според туита му веднъж седнал, за посетителя дори тоалетната хартия става недостъпна: или трябва предвидливо да се запаси, или да помоли „съседа си от съседния трон“ да му я подаде.

Много руснаци споделят снимката, без да подлагат на никакво съмнение нейната автентичност. Според тях тя е показателна за огромната корупция по време на организирането на Игрите в Сочи, чийто бюджет от 36 милиарда евро ги прави най-скъпите в историята. За сравнение през 2008 г. бюджетът на Олимийските игри в Пекин не 26 милиарда евро и се смяташе за колосален.

Руснаците си припомнят също официалното съобщение на основния инвеститор в Сочи Газпром социнвест, според което биатлонният комплекс е „едно от най-големите и удобни съоръжения от този тип в света“.

Впрочем след като се разтърси в мрежата, Розенберг сподели и тази снимка от Университета в Казан.