Инвеститорите, които са копирали инвестициите на водещите милиардери през последното тримесечие, са си гарантирали 250% по-голяма доходност от тази на щатския индекс S&P 500.

Това твърди Раул Морено, главен изпълнителен директор на iBillionaire, за милиардерския индекс, който следи инвестициите на водещите милиардери спрямо представянето на индекса S&P 500.

Идексът е нараснал с над 4.3% за последните три месеца, докато повишението на S&P 500 е било едва 1.73%. ”Това е разликата между нашата доходност и тази на S&P 500,” казва Морено.

Индексът следи къде водещите инвеститори насочват своите средства всяко тримесечие и включва милиардери като Уорън Бъфет, Карл Айкан, Дейвид Тепър, Лион Купърман, Даниел Лоуб и Джон Полсън.

Индексът iBillionaire следи най-големите инвестиции на милиардерите в компании от S&P 500 и включва притежаваните от тях акции като Netflix Inc., Forest Laboratories Inc., Yahoo! Inc., Apple Inc. и Google Inc.

Индексът, който беше пуснат през ноември, разбива в процентно съотношение инвестициите им по сектори. В него влизат 30-те компании с голяма пазарна капитализация в S&P 500, в които избрани милиардери са инвестирали най-много средства.

Индексът iBillionaire подбира милиардерите по три фактора:

Над 90% от активите на милиардера трябва да са в акции.

Над 70% от инвестициите трябва да са поне от две тримесечия, за да се гарантира, че те са дългосрочни.

50% от инвестициите трябва да са в компании с голяма пазарна капитализация, за да могат да бъдат сравнявани с представянето на S&P 500.

Милиардерите и техните инвестиционни компании биват подбирани въз основа на нетна стойност, източник на богатство, оборот и ефикасността на управление на техните публично обявени инвестиции, според iBillionaire.

Индексът се преизчислява на тримесечна база съгласно уведомленията на милиардерите до щатската Комисия по ценни книжа и борси и представянето на финансовите мениджъри.