Английски милионер, който продължил да живее с бившата си жена, след като официално се развели, я помолил да остане в дома му като прислужница на новата му жена.

Човекът не могъл да разбере защо бившата му жена станала “толкова агресивна”, когато той я информирал за новите обстоятелства, се казва в документите по съдебно дело, цитирани от Telegraph.

По-рано тази седмица съдия Джъстис Боуди отсъдил, че жената има право да получи близо половината от състоянието на бившия й съпруг, което се оценява на 13.6 млн. паунда (16.5 млн. долара).

Двойката, която е от Лондон и чиито имена не се споменават, се жени през 70-те години и се развежда през 90-те. Двамата обаче гледали на развода като на лист хартия и продължили да живеят заедно.

Вижте още: Съпруга получи 33 млн. долара за развод, нарече сумата „срамна”

Преди около пет години мъжът, който в момента е на възраст над 70 г., срещнал друга жена. “Той поканил жената и нейната 12-годишна дъщеря да живеят в брачния дом,” според съдебните документи.

Когато мъжът попитал бившата си жена, което е на възраст над 50 г., дали иска да да остане в дома като “някакъв вид домакиня”, тя счела предложението за “много унизително и разстройващо”.

Мъжът й казал, че „ще се самоубие или ще обяви гладна стачка“, ако “тя го даде на съд по финансови въпроси”.

Въпреки заплахата жената завежда дело, а мъжът “не могъл да разбере защо тя, чрез адвоката си, била станала толкова агресивна”, според съдия Боуди. Съдията отсъдил, че няма разлика между живота на двойката преди и след развода и че жената трябва да получи над 6 млн. паунда (7.3 млн. долара).

Мъжът поддържал тезата, че с бившата му жена имали споразумение, според което тя ще има право на не повече от 3.4 млн. паунда (4.1 млн. долара).

Според нея това споразумение било подписано, след като тя действала под натиск. Мъжът опровергал твърдението й, но съдията отсъдил в нейна полза.

Състоянието на мъжа идва от инвестиции в имоти в Лондон.