Февруари е най-късият месец в годината, но определено и през него могат да се намерят изгодни оферти за потребителите. Ето кои са най-изгодните покупки през втория месец на годината:

Имоти

Както вече споменахме, зимата е добър сезон за покупка на имоти. Февруари е може би последният шанс за купувачите да се възползват от „замръзналото“ търсене на имоти - предвид на това, че следва затопляне на времето и активизиране на масовите купувачи.

Климатици и едра бяла техника

Разчистването на запасите от търговските вериги преди излизането на новите модели и затоплянето на времето (традиционно лятото е най-активният сезон за покупка на климатици) води до добри оферти за този род стоки през февруари.

Мебели

В началото на февруари потребителите имат последен шанс да се възползват от отстъпките на повечето мебелни магазини преди представянето на новите колекции и пролетното повишение на цените.

Лаптопи

15-инчовите лаптопи с процесори Core i5 Haswell са при средни цени от 400 долара в момента, което е при нива от Черния петък. Това в съчетание с относително евтиния долар, прави покупката на лаптоп изключително изгодна през февруари.

Телевизори с голям екран

Представените нови модели 3D-телевизори с големи екрани по време на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас през януари доведоха до сериозни отстъпки при старите модели. Старите модели 55-инчови 3D-телевизори са при цени от около 750 долара и покупката им през февруари може да е добро решение.

Зимни дрехи и аксесоари

Макар повечето търговски вериги да са поразчистили зимните си колекции през януари, все още могат да бъдат открити изгодни оферти в някои магазини, позакъснели с разпродажбите.

Естествено, има и определена група продукти, покупката на които не е много изгодна през февруари. Ето и някои от тях.

Бижута, часовници и аксесоари

Силното търсене на подобен род продукти, свързано с празника на влюбените, не мотивира търговските вериги да правят по-сериозни отстъпки през втория месец на годината.

Смартфони

Към края на февруари ще се проведе изложението за потребителска електроника в Барселона, на което ще се представят нови модели, като петото поколение на култовия Samsung Galaxy S5. Това неимоверно ще доведе до понижение в цените на старите модели.