Любовта витае във въздуха в Силициевата долина. През годините богатите ръководители на компании и предприемачи от технологични сектор са намирали най-различни начини да засвидетелстват любовта си към своите половинки.

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос прави жена си щастлива като я изненадва с дрехи и чанти. Съоснователят на Facebook Крис Хюз пък купи на своя съпруг имение в Ню Йорк, само за да може той да се кандидатира за Конгреса от този район, пише Mashable

Вижте как едни от най-богатите хора в технологичния сектор, правят половинките си щастливи:

Бил Гейтс

Съоснователят на Microsoft използвал доста интересни похвати, за да намери своята кралица. След като ухажвал Мелинда Фишер в продължение на шест години, той повдигнал големия въпрос през 1993 г. с доста романтично предложение. Гейтс наел самолет за двамата до Омаха, където посетили бижутерски магазин. Там ги чакал самият Уорън Бъфет, който бил уредил магазинът да бъде отворен само за тях, за да могат да изберат пръстен.

За сватбата Гейтс наема целия хотел Manele Bay на Хавайския остров Ланай.

Марк Закърбърг

Въпреки че разполага с десетки милиарди, 29-годишният Закърбърг предпочита да не излага на показа личния си живот със съпругата си Присила Чан. Двамата се събират и разделят в продължение на повече от девет години. Когато Закърбърг й предлага брак, той го прави с пръстен на стойност 25 000 долара (доста по-скромно от пръстените за по 1 млн. долара, които различни знаменитости подаряват в днешно време). Сватбата им също е съвсем обикновена и се провежда в задния двор на къщата на Закърбърг в Пало Алто. Поканените гости смятали, че посещават купон по случай дипломирането на Чан, но били изненадвани, че всъщност присъстват на сватба.

Шон Паркър

Когато Щон Паркър иска да се ожени, той не жали средства. Паркър и съпругата му Александра Ленас обожават „Властелина на пръстените“ толкова много, че решили да организират тематична сватба. Дизайнерката на костюмите от поредицата филми облякла 364-те гости на сватбата, между които Ема Уотсън, Стинг, основателя на Twitter Джак Дорси, основателят на MTV Боб Питман и много други.

Сватбата струвала над 10 млн. долара.

Вижте още: Как прекарват ваканциите си технологичните шефове?

Дейвид Карп

Основателят на Tumblr Дейвид Карп не е почитател на материалните неща, така че когато си купува нов апартамент за 1.6 млн. долара в Бруклин, той среща трудности с обзавеждането му. Спалнята му била на практика празна, а във всекидневната имало само диван и телевизор. Единственото нещо, за което Карп харчи повече пари е професионална кухня за дългогодишната си приятелка Рейчъл Ийкли, която е професионален готвач.

Мариса Майер

Главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер се омъжва за своя съпруг, предприемача Зак Боуг през 2009 г., когато все още работи за Google. Двамата организират лъскава сватба в Сан Франциско, на която Майер е облечена с дизайнерски дрехи от Наим Хан и Каролина Ерера. Тържеството е в хотел Four Seasons, където Майер живеела по това време.

Стив Джобс

През 1990 г. съоснователят на Apple се среща с бъдещата си съпруга Лорийн Пауъл в Станфордския университет, където трябвало да изнесе реч. Двамата си разменят телефоните, но Джобс трябвало да присъства на бизнес вечеря. Ето какво се случва след това:

''Бях на паркинга, а ключът на колата беше в стартера. Тогава си помислих, ако това беше последната вечер в живота ми, какво бих предпочел, да я прекарам на бизнес вечеря или с тази жена? Пробягах разстоянието през паркинга и я попитах дали иска да вечеря с мен. Тя каза да, след което отидохме в града и оттогава сме заедно.''

Вижте още: В домовете на технологичните шефове

Джеф Безос

Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос е внимателен мъж, който знае какво иска, на което може би се дължи това, че той и съпругата му Макензи се сгодяват само три месеца, след като започват да излизат. Как се отнася той със своята дама? В интервю за списание Vogue Безос споделя:

“Обръщам внимание на това какво обича да носи тя и ще се изненадате колко често нещата, които й подарявам, й харесват,” казва той. “Понякога й се обаждам и й казвам, ‘Какъв размер си?’ а тя пита ‘Защо?’. Тогава и казвам ‘Не е твоя работа!’ Това й харесва. “Препоръчвам го на всеки мъж”, казва Безос.

Дейв Морин

Бившият служител на Facebook и Apple (и създател на Path) Дейв Морин искал да предложи брак на плажа. Когато решил да повдигне въпроса пред своята приятелка Британи Боне, той организирал полет до Малдивите, където изписал върху пясъка: "Б., ще се омъжиш ли за мен?" Тя казала „да“.

Лари Пейдж

Ако един милиардер иска да си организира голяма сватба на частен остров, той се обажда на своя познат милиардер Ричард Брансън. През 2007 г. съоснователят на Google Лари Пейдж се жени за Луси Саутуърт на карибския остров Некер, който е собственост на Брансън. На сватбата присъстват над 600 гости.

Крис Хюз

Как можеш да помогнеш на партньора си да преследва своята мечта? Ако сте съоснователя на Facebook Крис Хюз (вляво), купувате на съпруга си (преследващия политическа кариера Шон Елдридж) имение в окръг Ълстър, Ню Йорк, за да може да се кандидатира за Конгреса. Хюз и Елдридж купуват къща за 2 млн. долара, което дава възможност на Елдридж да влезе в политическата игра. Романтично и находчиво с оглед на кариерата.