Марк Закърбърг живее под наем, а Стив Джобс се кара със съседи, които не му дават да разруши старинна къща.

Вижте в какви домове живеят най-богатите и най-влиятелните в света на технологиите:

Марк Закърбърг, Facebook

26-годишният Закърбърг има състояние от 6.5 млрд. долара. И той като Стив Джобс и Лари Пейдж живее в Пало Алто, Калифорния.

Разликата е, че Закърбърг живее под наем. За разлика от други милиардери той няма огромна ипотека, а си наел къща, близо до офиса на Facebook.

Марк Кубан, Broadcast.com

Марк Кубан има състояние от около 5.9 млрд. долара. Той е основател на broadcast.com и собственик на баскетболния отбор Dallas Mavericks.

Кубан живее в Престън Холоу, Тексас, със съпругата и трите си деца, в дом с площ 2200 кв. метра, 10 спални и 13 бани.

Лари Елисън, Oracle

Елисън е един от най-добре платените CEO-та в САЩ. Според Уолстрийт Джърнъл той е спечелил 1.84 млрд. долара миналата година.

Той има личен самолет, яхта, скъпи коли. Живее в Уудсайд, Калифорния, в дом с площ 724 кв м. Преди това той живееше в огромен апартамент в Манхатън. Елисън е похарчил и около 180 млн. долара за 12 имота в Малибу. През януари тази той година плати 10.5 млн. долара за имение в Нюпорт, Роуд Айлънд.

Джеймс Кларк, Netscape

Кларк се ожени за манекенка с 36-години по-млада от него и двамата живеят в имение в Маями, Флорида. Домът има 3 спални, тераса на покрива и е в тайландски стил. Наскоро той обяви къщата за продажба, иска й 27 млн. долара.

Ерик Шмид, Google

Шмид живее в богаташки квартал в Атертън, Калифорния. Домът му се оценява на около 3.7 млн. долара. Той има 5 спални, площ 450 кв метра. През 2007 Шмид купи и къщата на Елън Дедженеръс и Порша Де Роси в Монтесито, Калифорния, за 20 млн. долара.

Мег Уитмън, eBay

Уитмън е съседка на Ерик Шмид. Шефката на eBay наскоро загуби изборите за губернатор на Калифорния.

Жената, чието състояние се оценява на 1 млрд. долара, живее на 343 кв метра в Атертън, Калифорния.

Ивън Уилямс, Twitter

Уилсън е един от основателите и бивш шеф на Twitter. Наскоро той си купи къща за 2.4 млн. долара в Сан Франциско. Домът има площ 300 кв. метра, 5 спални, 5 бани, прекрасна градина и отделена къща за гости.

Бил Гейтс, основател на Microsoft

С 54 млрд. долара Гейтс може да живее, където си поиска. Какво е избрал той?

Гейтс живее е имение с площ малко над 6 000 кв. метра с осем спални и 25 бани близо до Сиатъл, Вашингтон. Къщата е на брега на езерото Лейк Вашингтон. В нея има още 6 кухни, огромен басейн, библиотека. Само трапезарията е с площ почти 100 квадратни метра.

Стив Джобс, Apple, Inc.

Джобс живее в Пало Алтоо, Калифорния, в къща, построена през 1930 година. Той се шири на 536 кв. метра и има 7 спални и 4.5 бани.

Той има още едно имение в испански стил в Удсайд, Калифорния, построено през 1929 за минния магнат Даниел Джакинг. Джобс иска да разруши тази къща и да построи на нейно място модерен дом, но местните хора протестират.

Майкъл Дел, Dell Inc

Dell е вторият най-голям производител на компютри в САЩ (след HP).

Майкъл Дел живее в може би най-скъпата резиденция, строена някога в Тексас.

Тя има площ около 3 000 кв. метра, 8 спални, 8 бани, 13 тоалетни, кухня, която по-скоро прилича на малък ресторант, вътрешен и външен басейн. Дел живее в къщата със съпругата и четирите си деца.