Два имота в Калифорния оглавяват листата на най-скъпите къщи в САЩ. Вижте първите пет:

The Manor - Холми Хилз, Калифорния

150 млн. долара

Домът, който Кенди Спелинг (вдовицата на продуцента Аарон Спелинг) обяви за продажба през 2008, е най-скъп в САЩ. Имението има площ от 5000 кв. метра и разполага със зала за боулинг, винарска изба, библиотека, фитнес и други екстри.

Дворът е от 4.6 акра и има няколко басейна, водопад, градини и паркинг за над 100 коли.

Fleur de Lys - Бевърли Хилз, Калифорния,

125 млн. долара

Има площ от 3150 кв. метра. Обявено е за продажба през 2007. Проектирано е да прилича на Версайския дворец. Има 12 спални, 15 бани, и трапезария за 50 души. Подовете са от италиански мрамор, а стените са покрити с кожа със златни нишки. Собственичката Сузане Саперщайн е заявила, че компромис в цената няма да има.

Tranquility Estate

100 млн. долара, Езерото Тахо, Невада

Джол Хоровиц, съосновател на TommY Hilfiger, притежава тези 210 акра, наречени „Имението на спокойствието".

Главната къща е с площ 1800 кв. метра и има зала за пушене на пури, фитнес и ателие за рисуване. В имението има още игрище за голф, пристанище за яхти и прекрасна гледка към езерото Тахо.

Стълбището в къщата е същото като това на кораба Титаник. Домът се продава вече от почти 4 години.

Kaiser Estate, Хонолулу

80 млн. долара

Имението е обединение от три по-малки крайбрежни имения и е бившо притежание на индустриалиста Хенри Кайзер. В момента е собственост на милиардера Фред Чан и жена му Ани.

Главната къща е с площ 1350 кв метра. Към имота има още пристанище за яхта с къща с площ 1000 кв метра.

Ранчо Humming Bird Nest - Сими Вали, Калифорния

75 млн. долара

Простира се на 123 акра. Главната къща е в испански стил и има площ 1530 кв. метра. В нея има шест стаи за гости. Към имота има 10 по-малки къщички за гости, паркинг за 200 коли, площадка за кацане на хеликоптер и напълно оборудвано съоръжение за конна езда. Продава се от 2007 година.