Някои хора живеят в къщи, в които работят 600 души персонал. В един от изброените по-долу имоти, само градинарите на пълен работен ден са 50.

Updown Court, Англия - най-важната частна резиденция, построена в Англия от 19-ви век насам (150 млн. долара)

Имението се намира само на 40 км от Лондон. Изглежда като дворец и е най-известно с цената си - 85 млн. паунда (150 млн. долара). Има 103 стаи, пет плувни басейна. Подът на кабинета за работа е от мозайка, покрита с мрежа от 24-каратово злато. Има игрище за скуош, боулинг, тенис корт, киносалон за 50 души, площадка за кацане на хеликоптери, а входната алея се отоплява, за да ви е студено в няколкото метра от лимузината до входната врата. В подземния гараж има място за осем лимузини.

Съседите не са лоши - най-близките имения са тези на Кралицата на Англия и на Сър Елтън Джон.

Версай, Флорида - най-голямата семейна къща, строена в САЩ

Медийният магнат Дейвид Сийгъл и бившата му вече съпруга - моделът Жаклин започнаха да строят това имение преди години. Това е най-голямата къща, построена за частен дом в САЩ.

Има 30 стаи, зала за боулинг, пързалка за ролери, басейн с олимпийски размери. До завършването на дома обаче има още около 18 месеца, а двойката вече го пусна на пазара. Цената е 75 млн. долара, но работите по завършването на дома ще струват още около 25 млн. долара.

Домът се намира на 32 км от Орландо и има гледка към езерото Бътлър. Ще има 30 стаи и 23 бани. Само прозорците, които са ръчна изработка, струват 23 милиона паунда. Сред екстрите са бална зала, три плувни басейна, гараж за 20 коли, пристанище за яхта, къща за гости, градини, игрище за бейзбол, 11 кухни, винарска изба на два етажа, водопад и спа-център.

Входът на дома е по модел на Версайския дворец във Франция.

Fleur De Lys, Бевърли Хилз- домът на Марая Кери

Жената с най-скъпите крака, трябва да живее в подобаваща къща. Имението е едно от най-скъпите в света - Марая му иска 125 млн. долара.

То е построено от милиардер от Тексас и е на площ от 5 акра. Самата къща е с площ 3700 кв. метра и е образец за екстравагантност.

Стилът е тематичен, а темата е Версайският дворец, в стил Мария-Антоанета.

Има тенис корт, къща за 10 души персонал, спа център, басейн и безкрайни ливади.

Hearst Mansion, Безърли Хилз -къщата от филма „Кръстникът"

Домът в Бевърли Хилз се продава за 165 млн. долара, което го прави един от най-скъпите имоти в света.

Къщата има 29 стаи, три басейна, тенис корт, киносалон и нощен клуб. В него има ценни скулптури и картини от пода до тавана.

Тук е живял милиардерът Уилям Хърст. Той е купил къщата през 1949 година за 120 000 долара. Имението в във формата на латинската буква H.

Съседи са две от най-известните семейства в света - Том Круз и Кейти Холмз, и Дейвид и Виктория Бекъм.

Acqua Liana, Флорида - най-луксозната екокъща

Възможно ли е един дом да е едновременно „зелен" и луксозен?

Франк Макини е построил тази къща, вдъхновен от пътувания до Бали, Фиджи, Таити и Хаваи. На площ 1350 кв. метра има 7 стаи, 11 бани, слънчеви тераси, спа, басейн и воден бар.

Екологичното в дома идва от това, че той притежава слънчеви панели, произвеждащи достатъчно енергия, за да захранят зала за баскетбол или три къщи със средна големина.

Villa Leopolda, Франция - къщата, заради която Михаил Прохоров загуби депозит от 75 млн. долара

Построена е от белгийският Крал Леополвд втори през 1902 г.

Колко е голям домът и дворът? Ами толкова, че в него работят 50 градинари на пълен работен ден!

Включва 20 акра градини, в които има 1 200 маслинови, лимонови, портокалови дръвчета и кипариси.

През 2008 собственичката Лили Сафра реши да го продаде, а руският бизнесмен Михаил Прохоров реши да го купи. Той плати 10% като депозит, но се отказа от покупката заради финансовата криза. Съдът в Ница реши, че Прохоров няма право да си получи обратно депозита.

Щяхме да му съчувстваме, но при състояние от 17.85 млрд. долара, мислим, че Прохоров ще преживее загубата.

The Manor, Лос Анджелис - домът на Аарон Спелинг

Къщата с площ 5 000 кв. м е построена през 1991. Тя има 123 стаи и не са пестени средства. Домът разполага с ледена пързалка, няколко басейна, три кухни, спортни игрища, овощна градина. Някои дами имат огромна стая-дрешник, тук за дрехи и обувки е отреден цял етаж. Има и две по-странни помещения - стая за кукли и стая за опаковане на подаръци.

Обявено е за продан през 2007.

The Manalapan Residence - имение на брега на океана

Имението има 156 метра излаз на Атлантическия океан. Къщата е на три етажа и има 14 спални. 24 бани. Гараж за 18 коли, киносалон, казино, нощен клуб с воден бар, фитнес и салон за красота, 2 асансьора, зала за боулинг, басейн с акули, тенис корт и писта за блъскащи се колички. Цената е 135 млн. долара.

Barbie Malibu Mansion - истинска къща за Барби

В чест на 50-ия рожден ден на куклата Барби, архитектът Джонатан Адлър е построил в Малибу истински дом по модел на този на Барби на площ от 315 кв метра и с излаз на Тихия океан. В гаража има розов Volkswagen New Beetle, точно като на куклата.

Antilla, Мумбай - първият дом за милиарди долари

Мукеш Амбани е петият най-богат човек и шеф на Reliance Industries. Неговото състояние се оценява на 43 млрд. долара.

Амбани построи за себе си и семейството си дом на 27-етажа на стойност 2 млрд. долара.

Шест етажа са паркинг, а четири са градини. Освен това, има три площадки за кацане на хеликоптер, стаи-сейфове, фитнес.

Персонал от 600 души се грижи за сградата и обслужва общо 6-те члена на семейството.

Станете наш почитател във Facebook