Наемането на луксозна вила на някои топло местенце е любим начин за почивка за тези, които могат да си го позволят. Стига да имате сумата обаче, вместо да давате пари за луксозни хотели или вили, може направо да си наемете къщата на любима звезда като Брус Уилис, например.

Много известни личности притежават няколко домове в различни краища на света, но естествено, не могат да живеят едновременно във всички. За това, мнозина дават именията под наем във времето, в което тъй или иначе, не ги ползват. Така се оправдават и разходите за поддръжка на имотите и заплатите на персонала. Тази практика съществува от доста време и не е създадена от кризата, макар че в сегашните условия, тя е по-разумна от всякога.

Срещу определена сума, може да спите в леглото на Мик Джагър, да се къпете в басейна му и дори да се разхождате с джипа му. За да стане това обаче, освен парите, трябва и да ви одобрят. Джагър преглежда лично биографията на всеки кандидат да отседне в имението.

Ето някои подобни предложения, подбрани от туристическия сайт Travel and leisure:

Мик Джагър - Имение Stargroves

Имението се намира в Мастик, Карибите, и представлява шест малки вили съединени с пътечки. Те се намират точно на плажа и разполагат с тенис-корт, голям открит басейн, стая за билярд и други игри. На разположение на гостите са икономка, градинар и готвач.

Цени: между 15 000 - 19 000 долара на седмица

Брус Уилис - The Residence, Бахамски острови

Имението се състои от главна къща с пет спални и две малки вили с по две спални. Има огромен отоплен басейн. В това имение Уилис е сключил брак с Ема Хеминг.

Цена: 20 873 долара на вечер.

Кристи Бринкли - Lucky House, Бахамски острови

Имението се намира на островите Туркс и Кайкос, където се намира и това на Брус Уилис, описано по-горе.

Това е само един от общо 18-те имота, притежавани от Кристи Бринкли. Той се простира на около един акър от плажната ивица на острова и е далеч от застроената с хотели част. Състои се от три вили и огромен, отоплен басейн. Сред екстрите са зала за йога и личен иконом.

Цена: 8 107 долара на вечер

Тед Търнър - Casa Grande, Парк Вермехо, Ню Мексико

Ако размерът е от значение за вас, трябва да споменем, че имението на Търнър е с площ 591 000 акра, или две трети от площта на целия щат Роуд Айлъд. Имотът се състои от две вили (дават се под наем между април и ноември) и самата къща на Търнър, която има осем спални и се дава под наем, когато той не е там. На територията на имота има няколко езера, където може да ловите риба, а в горите наоколо може да се ходи на лов за елени, бизони и др.

Цена: от 650 долара на вечер

Кийт Ричардс - Rocky Point Villa, Бахамски острови

Тази резиденция е една от най-добрите на остров Перът Кей и е любима на самия Ричардс. Простира се на почти два акра с изглед към Океана, има три бани, отоплен външен басейн и стая за масажи.

Цена: 8 107 долара на вечер

Мърв Грифин, La Quinta в Палм Спрингс, Калифорния

Въпреки че Грифин не е вече между живите, ранчото му се дава под наем на негови почитатели. То е с площ от 40 акра и има база за конна езда. Къщата е пълна с фотоси на Грифин, може да посвирите и на неговото пиано. Около къщата има езеро, плувен басейн със солена вода и полигон за конни надбягвания.

Цена: 6 000 долара на вечер

Сър Ричард Брансън - Остров Некер, Британски Вирджински острови

Островът е с площ 74 акра и тук могат да отседнат до 28 души. Имението се състои от главна къща с осем стаи със собствени балкон и шест малки вили, разположени из острова.

Цена: 51 000 долара на вечер за до 28 души. В тази цена се включват всички ястия и храна както и обслужване от персонал от 60 души.

Аристотел Онасис - Christina O

Онасис е купил 98-метровата яхта през 1954 г. за 34 000 долара, след което похарчил 4 млн. долара, за да я трансформира в луксозен палат по вода. Има 18 каюти и басейн с мозаичен под, който се трансформира в дансинг. На борда са се забавлявали Мерилин Монро, Грета Гарбо, Франк Синатра, Сър Уинстън Чърчил (който се запознава на яхтата с Джон Ф. Кенеди през 1957 г.), Мария Калас, Жаклин Онасис и др.

Цена: между 65 000 и 94 000 долара на вечер