Олимпиадата в Сочи промени завинаги живота на хората от съседните населени места, информира bTV. Освен, че трябваше да променят коренно ежедневието си, те са притеснени и от рязкото покачване на цените в магазините и заведенията.

Ден година храни - това е девизът на едри и дребни бизнесмени в Сочи и региона. В много ресторанти на градчето Красная поляна цените са скочили двойно покрай Олимпиадата. Това притеснява местните хора, но те се надяват, че рано или късно предприемачите ще се вразумят.

„Иска ми се въпросът да бъде решен, защото цените наистина са много високи и е в интерес на самите собственици да ги намалят, за да имат повече клиенти”, обяснява местната жителка Алма.

Друг проблем е и застрояването в района. Заради многото издигнати хотели, нови пътища и отчуждена земя, краснополянци е трябвало коренно да променят живота си.

„Преди хората имаха кокошчици, прасенца, мнозина гледаха кравички - водехме селски начин на живот. Сега всичко си отиде и ни е трудно да променим начина си на живот”, споделя местният Едуард Батурин.

Хората обаче са горди, че са домакини на Олимпиадата. Опасенията им са спортните комплекси да не останат занемарени след игрите.