Собственик на верига ресторанти в Ню Йорк Джефри Зурофски смята, че прекалено много висшисти в днешно време искат да изберат бързия път към правенето на пари без да изцапат ръцете си.

По тази причина съоснователят и главен изпълнителен директор на разрастващата се верига ресторанти Witchcraft наема само хора, които нямат проблем с това да изхвърлят боклука, точно както нямат проблем да обсъждат заплатата си.

Зурофски споделя пред Business Insider, че обяснява много ясно на младите, амбициозни професионалисти, че ще трябва да изцапат ръцете си, ако искат един ден да управляват негов ресторант.

Вижте още: Създателят на WhatsApp: от купони за храна до милиардер

Ако някой иска да работи за Зурофски, първото нещо, което той му казва, е: „Страхотно. Това е бизнес, в който трябва да запретнеш ръкави. Трябва да се научиш да бъдеш портиер, доставчик, касиер, готвач, ако искаш да ръководиш този ресторант. Нямам проблем с твоята амбиция, просто смятам, че трябва да научиш всичко."

Зурофски започва да работи в ресторанти, защото му трябват пари, за да учи в университет. Той смятал да учи право и в крайна сметка да стане политик. Вместо това прекараното време като готвач го вдъхновява да отвори собствен ресторант през 2003 г., като негови бизнес партньори са Сиша Ортузар и готвачът Том Количио.

Техният ресторант за гурме сандвичи Wichcraft се разраства до 15 заведения в Ню Йорк, Сан Франциско и Лас Вегас. След това тримата партньори отварят ресторант Riverpark. Зурофски е главен изпълнителен директор и на двете бизнес начинания.

За него успелият управител на ресторант е този, който разбира бизнеса от най-ниската му точка от първа ръка.

Истинският предприемач е създател, а не просто мениджър, според него. "Успял предприемач е някой, който е създал системата, организацията и различните процеси в компанията, така че дори и след като той бъде отстранен, всичко да продължи да функционира. Това е успех."