Едва ли някой би асоциирал имената на Опра Уинфри, Стивън Спилбърг и Уолт Дисни с провал.

Преди кариерата им да тръгне нагоре, обаче, и те са преживявали отхвърляния и провали. Но не са се предали.

Вижте няколко известни личности, които са преживели неуспехи в началото на кариерите си:

Бионсе губи конкурс през 1993 година

През 1993 година Бионсе и тогавашната й група (която по-късно става Destiny's Child) са участвали в ТВ шоуто Star Search, но са загубили. Победители са станали Skeleton Crew.

20 години по-късно Бионсе включи кадри от това предаване в новия си видеоклип.

Казват на Уолт Дисни, че една мишка никога няма да стане известен герой

Уолт Дисни е бил уволнен от вестник, защото „няма въображение и нямал добри идеи“.

Това не е бил единственият му провал. През 1921 година той основава първата си компания за анимация в Канзас. Тя не потръгва добре и Дисни твърди, че е ял кучешка храна, поради липса на средства.

Когато през 1927 година се свързва с MGM и им предлага героя Мики Маус му казват, че идеята за голяма мишка не е добра, че жените ще бъдат ужасени от нея.

Дж. К. Роулинг живее от помощи

Роулинг днес е милиардерка, благодарение на книгите си за героя Хари Потър, но докато ги пише е самотната мака живее от социални помощи.

Казват на Опра Уинфри, че „не става за телевизия“

На 22-годишна възраст Опра била уволнена от позицията си на репортер, защото не била подходяща за ТВ екран.

След това тя била водеща на новините по телевизия WJZ-TV в Балтимор, но била махната от този пост, заради нисък рейтинг. Понижили я до сутрешно предаване. Тя започнала да прави своето първо предаване сутрин и то бързо станало популярно.

Опра се преместила в Чикаго, а шоуто й доминира ефира 25 години. Днес тя има собствен ТВ канал.

Освиркват Джери Зайнфелд

Според слуховете първият път, когато Зайнфлед се качил на сцена, изпаднал в паника, глътнал си езика, а публиката го освиркала и той се върнал зад кулисите. На следващата вечер той се качил на сцената отново и пожънал огромен успех.

По-късно той създава най-успешният финансово сериал в историята - „Зайнфелд“.

30 издателства отхвърлят „Кари“ на Стивън Кинг

През 1973 година Стивън Кинг е учител по английски език в Мейн, който пише разкази, за да спечели допълнително пари.

В същата година той получава 2 500 долара аванс за книгата „Кари“, но след като 30 издателства я отхвърлят се отказва от нея.

По-късно се връща към идеята да публикува книгата, подтикван от жена си. Днес той е най-успешният автор в своя жанр, а „Кари“ предстои да бъде филмирана за втори път.

Към 2011 година книгите на Кинг са продадени в 200-250 млн. копия.

Казват на Сидни Поатие да стане мияч на чинии

При първото си прослушване режисьорът на кастинга казва на Поатие: „Защо не престанеш да губиш времето на хората и не станеш мияч на чинии или нещо такова?“

По-късно Поатие печели наградата Оскар два пъти.

Не приемат Стивън Спилбърг в кино училище... три пъти

От University of Southern California School of Theater, Film and Television отхвърлят Стивън Спилбърг не веднъж, а три пъти.

35 години след като най-накрая започва да учи там, през 2002 година Спилбърг се връща, за да завърши бакалавърската си степен.

Музикална компания отхвърля Beatles

В началото на кариерата на Beatles студио Decca Recording, които вече са записали 15 песни на групата, се отказват от тях с думите - „Не харесваме техния звук, а китарите са демоде. Тази група няма никакво бъдеще в шоу бизнеса.“

Казват на Фред Астер, че не може да играе

В първото му прослушване в MGM режисьорът пише за Астер: „Не може да играе. Малко е плешив. Танцува.“

По-късно агентът, който наема Астер, казва: „Малко съм несигурен за него, но мисля, че въпреки големите му уши и грозната брадичка, има огромен чар.“

Според слуховете Фред Астер пази листа с негативната оценка за себе си дома си в Бевърли Хилс, за да му напомня от къде е тръгнал.

Елвис Пресли е уволнен след първа изява на сцена

През 1954 година Елвис е никому неизвестен певец. Само след една изява мениджърът на клуб Grand Ole Opry отказва да го наема повече с думите „До никъде няма да стигнеш, синко. Върни се към професията на шофьор на камион.“