Дори и Сандра Бълок да не спечели статуетка за Най-добра женска роля по време на церемонията по връчването на Оскарите в неделя, звездата от "Гравитация" ще разполага със 70 млн. долара утешителна награда.

Четиридесет и девет годишната актриса се очаква да получи най-голямото заплащане в кариерата си за ролята си на изгубен в открития космос австронавт в режисирания от Алфонсо Куарон филм от 2013 г.

Бълок ще получи най-малко 70 млн. долара за ролята си във филма, когато всички източници на приходи от него бъдат събрани, според The Hollywood Reporter (ТHR).

От изданието твърдят, че Бълок е получила 20 млн. долара хонорар за лентата и се е договорила за 15% приходите му в кината.

От излизането му през октомври филмът, чийто бюджет е над 100 млн. долара, е генерирал над 700 млн. долара приходи в световен мащаб, като се очаква те да надхвърлят 750 млн. долара.

"Ако се приеме, че Warner Brother получи 45% от тази сума, делът на Бълок ще бъде над 50 млн. долара, в това число и получените предварително пари," отбелязват от THR. "Парите от билети обаче са само един от източниците на приходи, като Бълок ще получи средства още от домашното видео, телевизионното излъчване и различни допълнителни проходи, свързани с филма."

Дори и при консервативна оценка Бълок ще получи най-малко 20 млн. долара от странични приходи извън приходите от билети и нейния хонорар.

На фона на всичко това трябва да се отбележи, че Анджелина Джоли е най-високо платената актриса в класацията на Forbes за 2013 г., като тя е заработила едва 33 млн. долара през миналата година от хонорари за филми и рекламни договори.

Най-големите си заплащания актьорите получават от поредици успешни филми, както е в случая с Джони Деп, който призна, че е получил повече, отколкото трябва за филмите от поредицата "Карибски пирати", за които се смята, че е заработил над 300 млн. долара.